Δρομολογείται εγκατάσταση οικίσκου στον Προμαχώνα για την πάταξη του παραεμπορίου

Τα Νεα της Περιφερειας


Tην εγκατάσταση οικίσκου στον τελωνιακό σταθμό του Προμαχώνα για την πάταξη του παραεμπορίου προωθεί το Επιμελητήριο Σερρών, με την στήριξη της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος.

Κατά την συνεδρίαση της διευρυμένης επιτροπής για το παραεμπόριο που συγκάλεσε η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος και διεξήχθη στο Επιμελητήριο Πιερίας, υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Κ.Ε.Ε.Ε. και της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς, ώστε να αναληφθούν ουσιαστικές  δράσεις για την πάταξη του παραεμπορίου.

Στο πλαίσιο αυτό ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, Αθαν. Μαλλιαράς, κλήθηκε να υποδείξει τον χώρο που θεωρεί κατάλληλο για την εγκατάσταση ενός μεταλλικού οικίσκου, που θα τοποθετηθεί αμέσως μετά την είσοδο από την Βουλγαρία, ώστε να ελέγχονται τα προϊόντα που εισέρχονται από τη γείτονα χώρα.

«Το διασυνοριακό παραεμπόριο «καίει»  τις επιχειρήσεις του νομού μας. Θεωρούμε πως η  συγκεκριμένη εγκατάσταση θα λειτουργήσει βοηθητικά στον αγώνα που δίνουμε για την πάταξη του παραεμπορίου», τόνισε ο Αθανάσιος Μαλλιαράς.Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr