Δράσεις από το Δήμο Λαρισαίων για την προώθηση της υιοθεσίας αδέσποτων ζώων συντροφιάς

Τα Νεα της Περιφερειας


Αποφάσεις για νέες δράσεις  με στόχο την προώθηση των υιοθεσιών αδέσποτων ζώων συντροφιάς, έλαβαν το Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Λαρισαίων και η αντίστοιχη αντιδημαρχία.

Συγκεκριμένα, πλέον το καταφύγιο αδέσποτων ζώων θα είναι ανοικτό για το κοινό και κάθε Σάββατο 10.30 π.μ. έως 12 το μεσημέρι, αρχής γενομένης από το Σάββατο 1/9/2022.

Οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να βλέπουν τα φιλοξενούμενα ζώα και, αν επιθυμούν, να προχωρούν  σε υιοθεσία.

Υπενθυμίζεται  ότι το καταφύγιο είναι ανοικτό για το κοινό και τις καθημερινές ημέρες, Δευτέρα έως Παρασκευή, 10.30π.μ. έως 12μ.

Επίσης, στο πλαίσιο της προσπάθειας ενίσχυσης του φιλοζωικού αισθήματος των πολιτών και της ευζωίας των αδέσποτων ζώων συντροφιάς  και με βάση τις δυνατότητες που δίνει ο νόμος 4830/2021, ο Δήμος Λαρισαίων καλεί τους συμπολίτες να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα αναδοχής ζώων συντροφιάς.

Ανάδοχος είναι το φυσικό πρόσωπο που φιλοξενεί προσωρινά ένα ή περισσότερα αδέσποτα ζώα συντροφιάς, με όλες τις υποχρεώσεις του ιδιοκτήτη ζώου. Η αναδοχή μπορεί να έχει διάρκεια από τρεις έως έξι μήνες και κατά την διάρκειά της, τα έξοδα σίτισης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των ζώων καλύπτονται από τον Δήμο.

Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να  καλούν στο τηλέφωνο 2417 722721, Δευτέρα έως Παρασκευή, 09.00-13.00

 Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr