Δολοφονία Ελ. Τοπαλούδη: Ισόβια και 15 έτη φυλάκισης για τους δύο κατηγορουμένους

Νεα


Ισόβια και δεκαπέντε έτη κάθειρξης ήταν η ετυμηγορία των δικαστών του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας, οι οποίοι δεν αναγνώρισαν κανένα ελαφρυντικό στους δύο κατηγορουμένους για τον ομαδικό βιασμό και τη δολοφονία της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη, στη Ρόδο το Νοέμβριο του 2018.

Η ετυμηγορία της ελληνικής Δικαιοσύνης ακολούθησε την πρωτόδικη απόφαση σύμφωνα με την οποία τόσο ο κατηγορούμενος αλβανικής καταγωγής όσο και ο Ροδίτης, καταδικάστηκαν για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και του ομαδικού βιασμού.


Νωρίτερα, το δικαστήριο απέρριψε αυτοτελείς ισχυρισμούς των κατηγορούμενων, ενώ η υπεράσπιση ζήτησε την αναγνώριση των ελαφρυντικών, ωστόσο δεν έγινε δεκτό το αίτημά τους, ανοίγοντας το δρόμο για να «σφραγιστεί» η απόφαση του πρωτόδικου δικαστηρίου.

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Συγκεκριμένα, τοο δικαστήριο, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, απέρριψε το αίτημα της υπεράσπισης των κατηγορουμένων για αναγνώριση των ελαφρυντικών, κατά περίπτωση, του πρότερου σύννομου βίου, της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, της μετεφηβικής ηλικίας και της ειλικρινούς μεταμέλειας, προκειμένου να «σπάσουν» τα ισόβια που τους είχαν επιβληθεί πρωτόδικα και να μειωθεί η ποινή των 15 ετών στα οποία είχαν καταδικαστεί.

Στο δικαστήριο βρέθηκαν η Μάγδα Φύσσα και ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Βούτσης, ως ένδειξη συμπαράστασης στους γονείς της φοιτήτριας.

Δικαιωμένοι δήλωσαν οι γονείς…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr