Διευθυντής CIA: “Ο Πούτιν δεν πιστεύει πως έχει τα περιθώρια να χάσει στην Ουκρανία”

Νεα


Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν πιστεύει ότι δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει στην Ουκρανία και εντείνει πεισματικά τον πόλεμο, χωρίς ωστόσο να δείχνει σημάδια ότι σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τακτικά πυρηνικά όπλα, δήλωσε το Σάββατο ο διευθυντής της CIA Μπιλ Μπερνς.

Παρά την αποτυχία των ρωσικών δυνάμεων να καταλάβουν το Κίεβο και των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν στις μάχες τους να προωθηθούν στα βασικά μέτωπα του πολέμου στη νοτιοανατολική περιοχή του Ντονμπάς, ο Ρώσος ηγέτης δεν έχει αλλάξει την άποψή του ότι τα στρατεύματά του μπορούν να νικήσουν τα στρατεύματά του της Ουκρανίας, είπε ο Μπερνς.

Η πίστη του Πούτιν στην ικανότητα του ρωσικού στρατού να καταστρέψει την ουκρανική αντίσταση φαίνεται πως δεν έχει κλονιστεί παρά τις σημαντικές ήττες στο πεδίο της μάχης, δήλωσε ο αρχηγός κατασκοπείας των ΗΠΑ σε συνέδριο των Financial Times. «Πιστεύω ότι βρίσκεται σε ένα πλαίσιο σκέψης εντός του οποίου δεν πιστεύει ότι έχει την πολυτέλεια να χάσει», είπε ο Μπερνς.

Υποστήριξε ότι ο Πούτιν “σιγοβράζει” εδώ και χρόνια γύρω από την Ουκρανία – κάποτε μέρος της πρώην  Σοβιετικής Ένωσης – κυριευμένος από ένα «πολύ εύφλεκτο συνδυασμό συναισθημάτων αδικίας, φιλοδοξιών, και ανασφάλειας».

Ο Πούτιν δεν πτοήθηκε από την αντίσταση στον πόλεμο «επειδή ποντάρισε τόσο πολύ στις επιλογές που έκανε για να ξεκινήσει αυτή την εισβολή», είπε ο Μπερνς. “Νομίζω ότι είναι πεπεισμένος αυτή τη στιγμή ότι η επιμονή του αυτή θα…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr