Διεθνής Διαστημικός Σταθμός: Το Τόκιο παρατείνει τη συμμετοχή του μέχρι το 2030, με το βλέμμα στη σελήνη

Νεα


Τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα τους Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS) μέχρι το 2030 θα παρατείνει η Ιαπωνία, όπως δήλωσε σήμερα η υπουργός Εκπαίδευσης και Επιστημών Κέικο Ναγκαόκα, ακολουθώντας το παράδειγμα των ΗΠΑ.

Οι ΗΠΑ δεσμεύτηκαν τον Δεκέμβριο να κρατήσουν λειτουργικό τον ISS μέχρι το 2030. Στο σχετικό αμερικανικό πρόγραμμα για τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό συμμετέχουν επίσης, η Ρωσία, ο Καναδάς, η Ιαπωνία, αλλά και η Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία με τη συμμετοχή 11 χωρών.

Η Ιαπωνία είναι η πρώτη χώρα, η οποία, μαζί με τις ΗΠΑ παρατείνει τη συμμετοχή της.

Ο ISS είναι ένα διαστημικό επιστημονικό εργαστήριο με το μέγεθος ενός γηπέδου ποδοσφαίρου, που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τη γη και σε ύψος 400 χιλιομέτρων, ενώ φιλοξενεί διαρκώς αστροναύτες για περισσότερες από δύο δεκαετίες στο πλαίσιο μιας συνεργασίας, με τον ηγετικό ρόλο των ΗΠΑ και της Ρωσίας.

Η ανακοίνωση της Ιαπωνίας έγινε μερικές ημέρες μετά από την εκτόξευση του πυραύλου επόμενης γενιάς από τη NASA προς το Φεγγάρι από το διαστημικό κέντρο εκτοξεύσεων στη Φλόριντα. Πρόκειται για μία μη επανδρωμένη πτήση που ενεργοποίησε το ερευνητικό πρόγραμμα Artemis της NASA, στο οποίο συμμετέχει και η Ιαπωνία.

Φωτογραφία από την σελίδα Facebook του International Space Station

«Ο ISS είναι χωρίς αμφιβολία μία διαστημική πλατφόρμα για τη δοκιμή τεχνολογιών που…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr