Διατροφή-Διαιτολογία: Σύμμαχος υγείας και ευεξίας

Αθλητικα


Μελετώντας την επιστήμη της διατροφής, της διαιτολογίας και των πολλαπλών εξειδικεύσεών τους, διαπιστώνει κανείς πως πρόκειται για έναν συναρπαστικό ολόκληρο κόσμο αλλά και έναν διαρκώς εξελισσόμενο κλάδο.

Η επίδραση της παροιμιώδους φράσης «Είμαστε ό,τι τρώμε» έχει οδηγήσει στην ανάγκη εξυγίανσης των διατροφικών μας συνηθειών, καθιστώντας το επάγγελμα του διατροφολόγου ένα από τα πλέον περιζήτητα στις μέρες μας και αναμένεται να συνεχίσει την ανοδική του πορεία και στο μέλλον.

Η επιστήμη της Διατροφής – Διαιτολογίας εστιάζει κυρίως στην κάλυψη των θρεπτικών αναγκών του ανθρώπου σε όλα τα στάδια της ζωής του, καθώς και στην προφύλαξη αλλά και την αποκατάσταση της υγείας μέσω διατροφικής υποστήριξης και θεραπείας. Στο χώρο της υγείας, που ολοένα αλλάζει μαζί με την έλευση νέων επιστημονικών δεδομένων, ο ρόλος του διαιτολόγου – διατροφολόγου οφείλει να εξελιχθεί εξίσου, ώστε να συμβάλλει αποτελεσματικά στην υγεία του πληθυσμού.

Ο ρόλος του διατροφολόγου – διαιτολόγου

Φυσικά, ένας από τους βασικότερους στόχους ενός διατροφολόγου – διαιτολόγου είναι να βοηθήσει ένα άτομο να προσαρμόσει έτσι τη διατροφή του βάσει των αναγκών του. Παράλληλα με την επίτευξη του προσωπικού διατροφικού στόχου, ο διαιτολόγος – διατροφολόγος καλείται να αντιμετωπίσει διατροφικά κλινικές παθήσεις και διατροφικές διαταραχές, ενώ σε συνεργασία με άλλες ειδικότητες, φροντίζει να βελτιώνει ή να διατηρεί στα φυσιολογικά επίπεδα τον μεταβολισμό και τη σύσταση του σώματος του ατόμου, εκπαιδεύοντάς το να αποκτήσει νέες διατροφικές συνήθειες.

Επιπλέον, όμως, ένας διαιτολόγος – διατροφολόγος είναι αναγκαίο να κατανοεί την διατροφική συμπεριφορά του κάθε ατόμου ξεχωριστά και να βοηθά στην αλλαγή της με τη χρήση γνώσεων συμβουλευτικής και ψυχολογίας, ενώ το όποιο διατροφικό πλάνο δίνεται, θα πρέπει να ανταποκρίνεται στις καθημερινές προτιμήσεις του ατόμου.

Αντιλαμβανόμαστε, λοιπόν, πως η διαιτολογία ξεφεύγει πλέον από το αυστηρό πλαίσιο της απώλειας κιλών και αποσκοπεί περισσότερο στη διατροφική αναβάθμιση της ζωής του ατόμου αλλά και στη ψυχολογική υποστήριξή του. Αυτός είναι και ένας από τους βασικότερους λόγους που η απορρόφηση εργασίας των διατροφολόγων είναι σήμερα κάτι παραπάνω από ικανοποιητική, ενώ προσφέρει και πολλαπλές επιλογές απασχόλησης.

Σπουδές Διατροφής – Διαιτολογίας

Διατροφή-Διαιτολογία: Σύμμαχος υγείας και ευεξίας


Το πρώτο βήμα για σπουδές στη Διατροφή – Διαιτολογία και στην…Διαβάστε τη συνέχεια: sport24.gr