Διατηρεί ο Ερντογάν το αφήγημα της «γαλάζιας πατρίδας»

Πολιτικη


Τη ρητορική της έντασης επιλέγει να συντηρεί ο Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος σε κάθε δημόσια εμφάνισή του καθιστά σαφές ότι το τουρκικό γεωτρύπανο δεν θα περιοριστεί εντός της τουρκικής ΑΟΖ. Σήμερα 11 Αυγούστου, στη μαύρη επέτειο της στυγερής δολοφονίας του Τάσου Ισαάκ από κατοχικά όργανα, ο Νίκος Δένδιας καταγγέλλει την Τουρκία για τη μη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Ειδικότερα, ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε: «Τι κάναμε προχθές; Αποχαιρετήσαμε το γεωτρύπανό μας το «Abdulhamit Han» από το Τασούτζου της Μερσίνας. Άκουσα όμως ότι η Ελλάδα ενοχλήθηκε. Αναρωτιούνται «τι κάνει αυτός ο Ερντογάν»; Ο Ερντογάν δεν κάνει τίποτα, απλώς κάνει το καθήκον του!».

«Όπως δήλωσε και ο ίδιος ο Ερντογάν και οι αξιωματούχοι του η «Γαλάζια Πατρίδα» ισχύει, το πάει σιγά σιγά για να δει τις αντιδράσεις», ανέφερε στην ΕΡΤ ο Δημήτρης Τριανταφύλλου, Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Καντίρ Χας.

  • Δ. Τριανταφύλλου, διεθνολόγος: Ο Ερντογάν είναι προσεχτικός έως ότου αποφασίσει για τις επόμενες κινήσεις του (video)

Ο Φατίχ Ντονμέζ, υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, είπε για το γεωτρύπανο ότι «Είχαμε τέσσερα ή πέντε εναλλακτικά πηγάδια. Αλλά αποφασίστηκε να πάμε σε αυτήν την τοποθεσία. Έχουμε 45-60 μέρες μπροστά μας. Ας ελπίσουμε ότι θα ολοκληρώσουμε τις γεωτρήσεις μας μέσα σε αυτό το διάστημα».

Έπειτα 26 χρόνια τη στυγερή δολοφονία του Τάσου Ισαάκ, από όργανα της τουρκικής κατοχής, και καθώς η υπόθεση δεν έχει ακόμα διαλευκανθεί, η Τουρκία…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr