Διαρκείς οι τουρκικές προκλήσεις – Με πυξίδα το διεθνές δίκαιο κινείται η Ελλάδα

Πολιτικη


Καθώς η λόγω και έργω αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας από την πλευρά της Τουρκίας εντείνεται, η Ελλάδα συνεχίζει να κινείται με πυξίδα το Διεθνές Δίκαιο, ενισχύοντας τη διπλωματική της θέση. Ο Νίκος Δένδιας καλεί το ΝΑΤΟ να καταδικάσει τον τουρκικό αναθεωρητισμό.

«Το ΝΑΤΟ πρέπει ν’ αναδείξει το αξιακό του πλαίσιο κι ότι μέσα απ’ αυτό το αξιακό πλαίσιο θ’ αναδειχθεί ότι η παραβατικότητα, η αμφισβήτηση της κυριαρχίας, εδαφικού χώρου συμμάχου και φίλης από άλλη σύμμαχο είναι έξω από τις αρχές της Συμμαχίας» επισημαίνει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. 

Μέρες της μαύρης επετείου της Μικρασιατικής Καταστροφής, με την τουρκική ηγεσία να παραβιάζει και ν’ αμφισβητεί συνειδητά τις προβλέψεις της Λωζάννης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνει στην Άγκυρα την οδό της νομιμότητας.

  • Φ. Οκτάι: Η αντίδραση της Τουρκίας στο Αιγαίο θα κάνει τη μέρα των Ελλήνων νύχτα

Ο πρωθυπουργός δήλωσε: «Τον σχεδόν έναν αιώνα ισχύος αυτής της Συνθήκης, θα τον διαδεχθούν πολλοί ακόμη. Την τήρησή της εγγυάται και θα εγγυάται η Ελλάδα, με την ασπίδα της διπλωματίας και των συμμαχιών της, αλλά και με το αποτρεπτικό δόρυ των Ενόπλων της Δυνάμεων».

«Η Τουρκία προσπαθεί να πατήσει σε δύο βάρκες. Προσπαθεί να είναι μέλος της Δύσης, του ΝΑΤΟ, της Ευρώπης, χωρίς να χάνει καμία ευκαιρία να επιτεθεί στους συμμάχους της» ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς.

  • Μ. Σχοινάς στην ΕΡΤ: Σχιζοφρενική η στάση της Τουρκίας – Η…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr