Διάσκεψη κορυφής στον Λευκό Οίκο για drones και eVTOL

Νεα


Ο Λευκός Οίκος θα οργανώσει αύριο, Τετάρτη, μία διάσκεψη με τη συμμετοχή κορυφαίων στελεχών για την εξελιγμένη εναέρια κινητικότητα, περιλαμβανομένων των μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (drones) και των ηλεκτρικών αεροσκαφών κάθετης απόπροσγείωσης (eVTOL), όπως επιβεβαίωσε ένας εκπρόσωπος.

Στη διάσκεψη αυτή, που διοργανώνει το Γραφείο του Λευκού Οίκου για την Πολιτική Επιστήμης και Τεχνολογίας (OSTP), θα λάβουν μέρος ο διευθυντής της NASA Μπιλ Νέλσον, ο υπηρεσιακός διοικητής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) Μπίλι Νόλεν και ο διευθύνων σύμβουλος της Joby Aviation Τζόμπεν Μπεβίρτ. Θα εξετάσει «ο μέλλον της πολιτικής αεροπορίας στις ΗΠΑ και τη στρατηγική των κανονιστικών ρυθμίσεων για την υπεύθυνη και ισότιμη υιοθέτηση αυτών των τεχνολογιών».

Στην ίδια εκδήλωση, θα αναλυθεί ο τρόπος με τον οποίο η εξελιγμένη εναέρια κινητικότητα (AAM) μπορεί να βοηθήσει στην επίτευξη στόχων για την εσωτερική πολιτική, την εθνική ασφάλεια, το κλίμα, αλλά και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ, όπως ανέφερε ο Λευκός Οίκος. Παράλληλα θα εξεταστούν “το μέλλον της πολιτικής αεροπορίας στην Αμερική, αλλά και η στρατηγική των κανονιστικών ρυθμίσεων σχετικά με την υπεύθυνη και ισότιμη υιοθέτηση των τεχνολογιών αυτών,” αλλά και οι προκλήσεις για την ενσωμάτωση των μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων και των αεροσκαφών eVTOL στο εθνικό εναέριο χώρο των ΗΠΑ.

Στους ομιλητές περιλαμβάνονται επίσης ο Γκάρι…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr