Διάγγελμα Μακρόν: Πρέπει να βρεθεί τρόπος πολιτικής συνεννόησης

Νεα


Διάγγελμα απηύθυνε το βράδυ της Τετάρτης (22/6) ο Εμανουέλ Μακρόν, όπου είναι και η πρώτη δημόσια τοποθέτησή του μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής, κατά τη διάρκεια του δεύτερου γύρου των εκλογών.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο πρόεδρος της Γαλλίας και τα κόμματα που τον στηρίζουν, έχασαν την απόλυτη πλειοψηφία στην Εθνοσυνέλευση, στις εκλογές της Κυριακής και προσπαθούν να βρουν συμμάχους, ώστε να υλοποιήσουν την ατζέντα των μεταρρυθμίσεων τη κυβέρνησης. Σύμφωνα με τον γ.γ του Κομμουνιστικό Κόμματος, ο Μακρόν επιθυμεί ακόμα και τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Την υπό όρους συνεργασία με τον Μακρόν, δεν αποκλείει και η ακροδεξιά Λεπέν.

Η πρώτη δημόσια τοποθέτηση του Μακρόν μετά την αναζήτηση συμμάχων

Ο Γάλλος Πρόεδρος ανέφερε ότι η «μπάλα» είναι πλέον στην πλευρά των κοινοβουλευτικών ομάδων. Είναι πλέον αναγκαίο να διαλέξουν «πλευρά». Δήλωσε επίσης, ότι έχει πλέον συνειδητοποίησει ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κυβέρνηση εθνικής ενότητας από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, λέγοντας το εξής: «Πήρα το μήνυμα ότι η χώρα θέλει αλλαγή. Για αυτό ακριβώς νομοθετούμε και κυβερνούμε διαφορετικά».

Ο Ζαν Λικ Μελανσόν, απευθείας μετά το διάγγελμα του Εμανουέλ Μακρόν και αναφερόμενος σε αυτόν, τόνισε ότι «αυτός είναι αδύναμος, η Εθνοσυνέλευση είναι δυνατή».

Ειδικότερα, στο διάγγελμα προς τον γαλλικό λαό, ο πρόεδρος Μακρόν, κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας να ξεκαθαρίσουν αν και κατά πόσο…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr