Δημητρής Ιτούδης: “Η μητέρα μου έλεγε ότι το μπάσκετ δεν θα μου δώσει να φάω και να βοηθήσω με τα σπαράγγια”

Αθλητικα


Απολαυστικός ο Δημήτρης Ιτούδης σε συνέντευξή του, μίλησε για τα παιδικά του χρόνια, τον λόγο που προτίμησε το μπάσκετ από το ποδόσφαιρο, τους παραδοσιακούς χορούς που λατρεύει, την περιπέτειά του με τον κορονοϊό και το πόσο καιρό θα μείνει στον χώρο.

Ο Δημήτρης Ιτούδης στα καλύτερά του. Ο τεχνικός της Εθνικής Ανδρών παραχώρησε μία εναλλακτική συνέντευξη στην εκπομπή “Mega Καλημέρα” του MEGA, μιλώντας για την ζωή του.

Ο έμπειρος τεχνικός αναφέρθηκε στα πρώτα του βήματα, τον λόγο που ένα… κούρεμα αποτέλεσε την αφορμή να αφήσει το ποδόσφαιρο για το μπάσκετ, τις σπουδές στην Γιουγκοσλαβία εν μέσω του εμφυλίου, τους παραδοσιακούς χορούς, την ατάκα της μητέρας του για το μπάσκετ που δεν θα του έδινε λεφτά, αλλά και την περιπέτειά που πέρασε με τον κορονοϊό.

Αναλυτικά ο Δημήτηρς Ιτούδης δήλωσε:

Για τον λόγο που ασχολήθηκε με το μπάσκετ και την ατάκα της μητέρας του: “Είμαι της γενιάς που επηρεάστηκε από το 1987, αλλά πολύ πιο νωρίς, το 1985, έπαιζα ποδόσφαιρο, όπως ο πατέρας μου. Είχαμε τον ίδιο προπονητή.

Είχα μακριά μαλλιά και δεν του άρεσε αυτό. Εν ολίγοις αυτός είναι ο λόγος που έφυγα από το ποδόσφαιρο και πήγα στο μπάσκετ. Η μάνα μου έλεγε ότι το μπάσκετ δεν θα σου δώσει να φας, έλα να μας βοηθήσεις στα σπαράγγια”.

Για το γεγονός ότι ενώ η οικογένειά του είχε επιχείρηση προτίμησε να στραφεί στο μπάσκετ: “Ήταν πετυχημένη επιχείρηση, αλλά είχε πολύ ήλιο και ζόρι. Είχε συζητηθεί να σπουδάσω Γεωπονία ώστε να είμαι ο εκπρόσωπος της εταιρίας που εξήγαγε τα σπαράγγια. Ίσως και να ήταν κάρμα.

Δεν με γέμιζε η γεωπονία. Με γέμιζε το μπάσκετ. Κάποια στιγμή τσαπίζαμε και έπαθα ηλίαση στο χωράφι. Βέβαια δεν πάθαινα ηλίαση όταν έπαιζα μπάσκετ”.

Για το πώς βρέθηκε στο Πανεπιστήμιο στο Ζάγρεμπ όπου σπούδασε προπονητική: “Υποκινούμενος από έναν ξάδελφο της μητέρας μου έψαξα για το ποια είναι η καλύτερη και πιο δύσκολη ακαδημία στην Ευρώπη. Τότε το Ζάγκρεμπ ήταν το Νο1 και μέσω τηλεφωνημάτων πήγα. Προσπαθούσα να λέω στην μητέρα μου ότι όλα ήταν καλά. Το πανεπιστήμιο λειτουργούσε εν μέσω εμφυλίου. Υπήρξε περιστατικό που με φόβησε και μου άφησε ένα τραύμα, γιατί υπήρξε επίθεση στο κέντρο του Ζάγκρεμπ, έπεσαν κάτι απαγορευμένες οβίδες διασποράς και πήρε φωτιά ένα αυτοκίνητο.

Με καλούν εταιρίες να πω τα δικά μου βιώματα μέσα από τον αθλητισμό που βρίσκουν εφαρμογή στον…Διαβάστε τη συνέχεια: sport24.gr