Δεύτερος γύρος απειλών από Ερντογάν: Υπάρχουν και όρια στην υπομονή – Θα κάνουμε ότι χρειαστεί

Πολιτικη


Σε διαρκή κλιμάκωση των προκλήσεων έναντι της Ελλάδας προχωρά ο Ταγίπ Ερντογάν. Εκτός ορίων ο Τούρκος πρόεδρος, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ώρες, εκτοξεύει απειλές κατά της Ελλάδος.

Με τη φράση «μπορεί να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ», τον στίχο δηλαδή τραγουδιού του 1974, που παραπέμπει στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο, αναχώρησε για τη Βοσνία, ενώ λίγες ώρες αργότερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου επανέλαβε τις απειλές, τονίζοντας αυτή τη φορά ότι η Τουρκία υποστηρίζει ότι το τέλος της υπομονής είναι η ειρήνη. “Αν τελειώσει η υπομονή θα κάνουμε ότι χρειαστεί όταν ερθει η ώρα” είπε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Πιστεύω ότι η Ελλάδα το γνωρίζει αυτό. Αν έρθει η ώρα θα γίνουν τα απαραίτητα, γιατί δεν είναι καλό σημάδι να κάνουν τέτοια βήματα, όπως να κλειδώνουν τα ραντάρ στα αεροπλάνα μας” πρόσθεσε.

Σε ερώτηση για το εάν σκοπεύει πράγματι η Τουρκία να οργανώσει κάποια στρατιωτική επιχείρηση κατά της Ελλάδας, απάντησε: “Αυτά που λέω εγώ δεν είναι όνειρο. Αν λέμε ότι μπορεί να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ, εννούμε ότι μπορεί να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ. Γιατί το λεμε αυτό; Διότι έχουν αυτά τα νησιά στα χέρια τους, έχουν βάσεις σε αυτά τα νησιά. Αν συνεχιστούν αυτές οι παράνομες απειλές εναντίον μας και κινηθούν κατά της χώρας μας από εκεί; Υπάρχουν και όρια στην υπομονή” κατέληξε.

Την ίδια ώρα, η Αθήνα φέρνει ενώπιον εταίρων και συμμάχων σε Ευρωπαϊκή Ένωση και ΝΑΤΟ τις νέο-οθωμανικές εξάρσεις της γειτόνος και την…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr