Δεύτερη ημέρα του βασιλικού ζεύγους του Βελγίου στην Ελλάδα – Επίσκεψη στο Κέντρο Προσφύγων ADAMA

Πολιτικη


Με μια σειρά επισκέψεων ακαδημαϊκού ενδιαφέροντος συνεχίζεται σήμερα, Τρίτη, 3 Μαΐου, η επίσημη επίσκεψη του βασιλικού ζεύγους του Βελγίου στη χώρα μας. Το σημερινό πρόγραμμα των επισκέψεων τους ξεκίνησε με το Κέντρο Ένταξης προσφύγων ADAMA, το οποίο ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2021, με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και της Caritas International – δύο εταίρων που λαμβάνουν σημαντική βοήθεια από το Βέλγιο – και βοηθά πρόσφυγες σε ζητήματα ανεύρεσης στέγασης, εργασίας, κοινωνικής προστασίας και νομικής αρωγής.

Οι βασιλείς και η βελγική αντιπροσωπεία είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με την διοίκηση του Κέντρου καθώς και με πρόσφυγες και συνοδεύεται από τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη και από την Υφυπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Σοφία Βούλτεψη.

Επίσκεψη του βασιλιά Φιλίππου και της βασίλισσας Ματθίλδης του Βελγίου, στο Κέντρο Υποδοχής “Αντάμα”, Τρίτη 3 Μαΐου 2022.
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο κ. Μηταράκης ανέφερε ότι ενημέρωσαν το βασιλικό ζεύγος για τις ενέργειες της χώρας για τη μεταναστευτική κρίση αλλά και τη μεγάλη πίεση που έχει δεχθεί τα προηγούμενα χρόνια καθώς και την ανάγκη για ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και ευρωπαϊκές λύσεις, μιας και το μεταναστευτικό αφορά όλη την ΕΕ, ενώ η Ελλάδα δεν μπορεί να σηκώνει μόνο της το βάρος αυτό.

Στη συνέχεια, το βασιλικό ζεύγος και η αντιπροσωπεία που τους συνοδεύει επισκέφθηκαν το Σούνιο, και…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr