ΔΕΥΑΤ: Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται τα έργα αποχέτευσης σε δύο συνοικίες των Τρικάλων

Τα Νεα της Περιφερειας


Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν από την ΔΕΥΑΤ τα έργα της αποχέτευσης στα νοτιοανατολικά της πόλης των Τρικάλων. Πρόκειται για την «Κατασκευή δικτύου ακαθάρτων στις συνοικίες Πάσχου και Εργοστασίου Γάλακτος του Δήμου Τρικκαίων», που εισήλθε στη δεύτερη φάση του, στα έργα επί της οδού Καρδίτσης.

Από την περασμένη εβδομάδα (28 Ιουλίου 2022) ο ανάδοχος του έργου με προϋπολογισμό 1.780.000 € (πλέον ΦΠΑ) ξεκίνησε εργασίες που θα διαρκέσουν δύο μήνες. Στο ίδιο διάστημα, θα υπάρχουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, που διαμορφώνουν διαφορετικά την κίνηση των οχημάτων στην οδό Καρδίτσης και για τους κατοίκους των συγκεκριμένων περιοχών. Το έργο, πάντως, έχει ήδη ολοκληρωθεί σε έναν βαθμό στην περιοχή προς το πάρκο Αη Γιώργη και υπολείπονται κάποιες πρόσθετες εργασίες. «Είναι όμως σημαντικό», τονίζει ο πρόεδρο της ΔΕΥΑΤ Ακης Αναστασίου, «να γνωρίζουμε πως, σε λίγο διάστημα, το δίκτυο ακαθάρτων θα είναι έτοιμο και προς χρήση για κάθε κάτοικο των συγκεκριμένων περιοχών των Τρικάλων».

Συνολικά το έργο υλοποιείται – σε έκταση 511 στρεμμάτων: δυτικά της οδού Ριζαριού, ανατολικά του ποταμού Ληθαίου και βορείως της οδού Φουρνονησίων. – με κατασκευή δικτύου αγωγών συνολικού μήκους 8.937 μ. – με κατασκευή 213 φρεατίων ακαθάρτων – με ενιαίο δίκτυο αποχέτευσης, που θα καταλήγει σε υφιστάμενο φρεάτιο της ΔΕΥΑΤ.
Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις Από την Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022, όπως ενημερώνει η Διεύθυνση Αστυνομίας Τρικάλων, θα ισχύουν οι εξής…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr