Δεσμεύτηκε το σύνολο της περιουσίας του Γιώργου Τράγκα

Νεα


Δεσμεύεται, με εντολή της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων στην Ελλάδα και το εξωτερικό αλλά και όλων τραπεζικών καταθέσεων του δημοσιογράφου- εκδότη Γιώργου Τράγκα ο οποίος πέθανε το Δεκέμβριο του 2021. Η αξία αυτής της περιουσίας εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 100 εκ. ευρώ.

17 πολυτελή ακίνητα στην Ελλάδα, σε Ακρόπολη, Πολιτεία και Μύκονο αλλά και σε Ευρώπη και Αμερική με περισσότερο γνωστά εκείνα σε Μονακό, Νέα Υόρκη, Μπέβερλι Χιλς, Λας Βέγκας, Ουάσιγκτον, Μαϊάμι, Κυανή Ακτή και Παρίσι μαζί με εκατομμύρια ευρώ καταθέσεων, θυρίδες σε τράπεζες του Μονακό ακόμη και ράβδοι χρυσού αποτελούν την περιουσία του Γιώργου Τράγκα η οποία ωστόσο πλέον παγώνει.

Στην δέσμευση όλων των περιουσιακών στοιχείων του εκδότη- δημοσιογράφου προχώρησε η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (Αρχή για το Ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) θεωρώντας ότι μεγάλο μέρος αυτών δεν δικαιολογείται από τα εισοδήματα που δήλωνε ο εκδότης, από το 2000 και μετά.

Παράλληλα, από την έρευνα που διενήργησε η Αρχή, με αφορμή ανώνυμη επιστολή και αίτημα τραπέζης, τρεις μήνες πριν από το θάνατο του, διαπίστωσε ενδείξεις για διακίνηση χρηματικών ποσών που πιθανότατα προέρχονται από αξιόποινες πράξεις. Στο πλαίσιο της έρευνας είχε ζητηθεί μάλιστα η συνδρομή των ελεγκτικών οικονομικών και εισαγγελικών αρχών από τις ΗΠΑ, το Μονακό,…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr