Δεσμεύεται η Ουγγαρία να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς την Κομισιόν ώστε να αρθεί το «πάγωμα» κονδυλίων

Νεα


Η Ουγγαρία δεσμεύτηκε σήμερα να ικανοποιήσει όλες τις υποχρεώσεις της που ανέλαβε προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ώστε να αρθεί το «πάγωμα» της εκταμίευσης 7,5 δισεκατομμυρίων ευρώ που πρότεινε η Κομισιόν λόγω της διαφθοράς και των παραβιάσεων των αρχών του κράτους δικαίου για τα οποία κατηγορείται η Βουδαπέστη.

Η κυβέρνηση της Ουγγαρίας πρόκειται να καταθέσει νέους νόμους στο κοινοβούλιο την επόμενη εβδομάδα για να τερματίσει την αντιπαράθεση με την Κομισιόν και να «ξεκλειδώσει» την πρόσβαση σε κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τα νομοσχέδια θα αρχίσουν να κατατίθενται από αύριο και με διαδικασίες φαστ-τρακ θα έχουν τεθεί σε ισχύ έως το Νοέμβριο, τόνισε ο εκπρόσωπος του Βίκτορ Όρμπαν, ώστε να μπει τέλος στα τιμωρητικά μέτρα κατά της Ουγγαρίας, με την πρόσβαση σε δισεκατομμύρια ευρώ, αλλά και στην πτώση που σημειώνει το ουγγρικό φιορίνι στις διεθνείς αγορές.

Ο υπουργός Ανάπτυξης της Ουγγαρίας, Τίμπορ Νάβρατσικς, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, εξέφρασε την ελπίδα τα μέτρα που θα λάβει η Ουγγαρία να επαρκούν ώστε να πείσουν την Κομισιόν ότι θα εφαρμοστούν για την προστασία των κονδυλίων της ΕΕ.

“Η Ουγγαρία έχει δεσμευτεί να ενημερώσει την Επιτροπή για την εφαρμογή των μέτρων για την διαχείριση της κατάστασης έως τις 19 Νοεμβρίου. Θα επανεκτιμήσουμε την κατάσταση και θα ενεργήσουμε ανάλογα”, δήλωσε νωρίτερα σήμερα ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τον Οικονομικό Προγραμματισμό…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr