ΔΕΠΑ Εμπορίας: Θέτει τα θεμέλια για την δημιουργία ενός νέου ενεργειακού τοπίου

Οικονομια


Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου της ΔΕΠΑ Εμπορίας, «Οι παγκόσμιες γεωπολιτικές εξελίξεις, παρέσυραν την Ευρώπη στη δίνη μίας πρωτοφανούς ενεργειακής κρίσης.

Με το τοπίο να διαγράφεται δυσοίωνο καθώς όλοι οι ειδήμονες κάνουν λόγο για έναν δύσκολο χειμώνα, οι αρχηγοί των Ευρωπαϊκών κρατών καλούνται να εξεύρουν δραστικές λύσεις για τη μείωση των τιμών της ενέργειας και την άμβλυνση του πληθωρισμού. Κατά παρόμοιο τρόπο, οι συνέπειες της ενεργειακής κρίσης επηρεάζουν καθημερινά την τσέπη των Ελλήνων καταναλωτών.

Εν μέσω αυτής της ταραχώδους περιόδου, η κυβέρνηση καλείται να λάβει μέτρα τα οποία θα διασφαλίσουν την ενεργειακή επάρκεια της χώρας και θα λειτουργήσουν ως φρένο στο κύμα ακρίβειας.

Ο ενεργειακός κλάδος, αναμφισβήτητα, υφίσταται πρωτόγνωρους κλυδωνισμούς οι οποίοι προβλέπεται ότι, στο άμεσο μέλλον, θα επιφέρουν ριζικές αλλαγές στον παγκόσμιο χάρτη της ενέργειας.

Πρωταρχικός στόχος της Ελλάδας, αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης, είναι η διεύρυνση εναλλακτικών οδεύσεων προμήθειας φυσικού αερίου που θα διασφαλίσουν την ενεργειακή της αυτονομία.

Για να συμβεί αυτό η πολιτεία πρέπει να θέσει την ολοκλήρωση του ενεργειακού μετασχηματισμού της χώρας σε άμεση προτεραιότητα, με τον ρόλο του φυσικού αερίου σε αυτή τη διαδικασία να είναι κομβικής σημασίας. Η ΔΕΠΑ Εμπορίας, μέσω του έργου της, έχει αποδείξει ότι μπορεί να συμβάλλει στη θωράκιση και την αναδιαμόρφωση της Ελληνικής ενεργειακής…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr