ΔΕΘ: Φρούριο το κέντρο της πόλης – Μπαράζ κινητοποιήσεων από συνδικάτα και οργανώσεις

Νεα


Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας στη Θεσσαλονίκη με την παρουσία της αστυνομίας να είναι κάτι παραπάνω από εμφανής στο κέντρο της πόλης, με δυνάμεις από όλα τα σώματα λόγω της 86ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης.

Περίπου 3.500 χιλιάδες αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός, ενώ από αέρος ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. και drones εποπτεύουν την πόλη και δίνουν εικόνα στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Αστυνομίας στο Αστυνομικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης, όπου βρίσκονται τα επιτελικά στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. για το συντονισμό των κινήσεων των αστυνομικών δυνάμεων. Στον σχεδιασμό υπάρχει και το ειδικό όχημα εκτόξευσης νερού της Αστυνομίας, με το κέντρο της πόλης να θυμίζει «φρούριο» από τα δρακόντεια μέτρα.

Σε εφαρμογή ήδη τα μέτρα και οι απαγορεύσεις στάσης και στάθμευσης στο κέντρο λόγω των κινητοποιήσεων, που θα κορυφωθούν σήμερα (10/9) το απόγευμα. Το πρωί πραγματοποίησαν κινητοποίηση οι υγειονομικοί και χθες οι ένστολοι.

Η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης έχει για απόψε στις 6 το απόγευμα συλλαλητήριο στο άγαλμα του Βενιζέλου και θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας.

«Η αντιμετώπιση της ακρίβειας, η σταθερή και πλήρη εργασία για όλους, το δίκαιο και βιώσιμο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, οι αξιοπρεπείς συντάξεις και παροχές, η ελεύθερη συνδικαλιστική δράση», θα βρεθούν μεταξύ άλλων στο επίκεντρο των δράσεων και διεκδικήσεων της Συνομοσπονδίας. «Οι εργαζόμενοι θα δώσουν σαφές…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr