Δήμαρχος Χανίων: Καμία εμπλοκή στην παραχώρηση του στρατοπέδου Μαρκόπουλου (ηχητικό)

Τα Νεα της Περιφερειας


«Επιμένω και κάνω λόγο για fake news στη βάση ότι υπάρχει εμπλοκή στο θέμα παραχώρησης του Στρατοπέδου Μαρκοπούλου», δήλωσε ο Δήμαρχος Παναγιώτης Σημανδηράκης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων.

Αφορμή έγγραφο στο οποίο επισημαίνεται, ότι η συμφωνία παραχώρησης δεν μπορεί να ισχύσει, δεδομένου ότι αφενός «είναι άκρως ετεροβαρής, σε βάρος των συμφερόντων του Ταμείου και της Στρατιωτικής Υπηρεσίας, γενικότερα, καθώς και νομικά αδιέξοδη», όπως αναφέρει.
Ένα θέμα που τίθεται είναι επίσης και η αυξανόμενη ανάγκη στέγασης στρατιωτικών στα Χανιά.

Δύο ακόμα σημεία προτάσσονται ως τα πιο σοβαρά:

Πρώτον, ότι το «Ταμείο Εθνικής Άμυνας δεν έχει συμπεριλάβει στον Πίνακα Ακινήτων προς αξιοποίηση, από την Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας (ΥΠΑΑΠΕΔ) για το έτος 2022».
Δεύτερον, ότι το συγκεκριμένο ακίνητο, «δεν είναι διαθέσιμο προς αξιοποίηση την παρούσα χρονική περίοδο, καθόσον δεν έχει ακόμη καθοριστεί ως μη επιχειρησιακά αναγκαίο».


Η απάντηση του Δημάρχου Χανίων

Θέλω να διαβεβαιώσω τους πολίτες του τόπου ότι όλες οι διαδικασίες παραχώρησης του Στρατοπέδου Μαρκοπούλου στον Δήμο Χανίων ολοκληρώνονται και τις επόμενες εβδομάδες θα έχουμε τις σχετικές επίσημες ανακοινώσεις. Όλη αυτή η περιπέτεια των πολλών τελευταίων δεκαετιών, θα κλείσει πρώτα και κύρια με την έκδοση του σχετικού εγγράφου που καθιστά το συγκεκριμένο στρατόπεδο επιχειρησιακά μη αναγκαίο -που είναι και το απαραίτητο πρώτο βήμα- και στη…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr