Γ. Σαχαρίδης: Η δυσοσμία προέρχεται από βιομηχανική δραστηριότητα δυτικά της πόλης

Τα Νεα της Περιφερειας


“Από συγκεκριμένη βιομηχανική δραστηριότητα στη δυτική πλευρά της πόλης του Βόλου προέρχεται η μυρωδιά του καμένου, που προβληματίζει εδώ και χρόνια τους κατοίκους του δήμου Βόλου και είναι απορίας άξιο, πως ακόμη οι επιστήμονες, που έχουν επιφορτιστεί με τον εντοπισμό αυτής της δυσοσμίας, που παρατηρείται κυρίως μεταξύ 4 και έξι τα ξημερώματα δεν την έχουν εντοπίσει”.

Αυτό επισήμανε μεταξύ άλλων ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Γιώργος Σαχαρίδης, μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου.

Ειδικότερα ο κ. Σαχαρίδης ανέφερε, ότι “τόσο το τελευταίο επεισόδιο δυσοσμίας πριν δύο ημέρες όσο και πριν 20 και πριν από αυτό, οι μετρητές μικροσωματιδίων, που έχει τοποθετήσει το τμήμα του στο δήμο Βόλου το εντόπισαν ως αύξηση στον αριθμό των  μικrοσωματιδίων, σε διπλάσιο όριο από αυτό, που προβλέπει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, δηλαδή 25mg/cm3”. Εξήγησε ότι αυτό μπορεί να μην το βλέπει κάποιος τις τελευταίες ημέρες στην ιστοσελίδα www.greenyourair.org, καθώς έχει “πέσει” λόγω ζημιών σε καλώδια στο πεδίο τους Άρεως από τις τελευταίες βροχοπτώσεις, αλλά το σύστημα καταγραφής λειτουργεί  κανονικά.

Ο κ. Σαχαρίδης παρατήρησε ότι η διακύμανση προς τα πάνω στα μικροσωματίδια, στη δυτική πλευρά του δήμου Βόλου, είναι της τάξης του 10%-20%, ανάλογα και με τις καιρικές συνθήκες. “Ναι μου έχει συμβεί και μένα να ξυπνήσω από αυτή την άσχημη μυρωδιά. Είναι σοβαρό το πρόβλημα και δυστυχώς δεν έχει…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr