Γ. Ρουμπάτης: Ρεσιτάλ παραπληροφόρησης — Ουδέποτε είπα αυτά που μου αποδίδουν

Πολιτικη


Ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, που διερευνά την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων κατέθεσε σήμερα (14/9) ο Γιάννης Ρουμπάτης, διοικητής της ΕΥΠ, από τον Ιανουάριο του 2015 έως και τον Ιούλιο του 2019 ο οποίος έχει ξεκαθαρίσει στην Επιτροπή Θεσμών, ότι κατά τη διάρκεια της δικής του θητείας, ουδέποτε έγινε παρακολούθηση πολιτικών προσώπων.

  • Ρουμπάτης σε Εξεταστική: Παρακολουθούσαμε τον Πιτσιόρλα για υπόθεση αγοραπωλησίας εθνικού εδάφους σχετιζόμενη με την οικογένεια Άσαντ

Έπειτα από την κατάθεσή του, προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

«Με έκπληξη και θλίψη παρακολουθώ το ρεσιτάλ παραπληροφόρησης στο οποίο επιδίδονται τις τελευταίες ώρες άγνωστοι σε εμένα κύκλοι, οι οποίοι διακινούν χαλκευμένα -δήθεν- αποσπάσματα της σημερινής κατάθεσής μου στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής.

Δηλώνω κατηγορηματικά ότι ουδέποτε κατέθεσα ότι “με έκπληξη διαπίστωσα ότι ο Αλέξης Τσίπρας αντί να απομακρύνει τον κ. Πιτσιόρλα τον προήγαγε σε υφυπουργό, γεγονός που με ανάγκασε να σταματήσω την παρακολούθησή του λίγες ημέρες νωρίτερα”.

Αυτό που είπα είναι ότι ενημέρωσα τον Αλέξη Τσίπρα στην αρχή του 2016, μου είπε να προχωρήσω κανονικά και αν χρειαστεί, να στείλω τα στοιχεία που θα προκύψουν στη Δικαιοσύνη. Τόνισα επίσης ότι ποτέ δεν επανήλθα γιατί είχα όλες τις απαραίτητες οδηγίες για να πράξω τα νόμιμα.

Σε αντίθεση με γεγονότα του πρόσφατου παρελθόντος, κανένας –ούτε ο τότε Πρωθυπουργός- ενεπλάκη στην…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr