Γ. Πλακιωτάκης στο Πρώτο: Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα για «Έβρο Νο 2» – Drone θα ελέγχει τις μεταναστευτικές ροές εντός του 2022 (audio)

Πολιτικη


«Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα, η πατρίδα μας έχει λάβει όλες τις πρωτοβουλίες τόσο σε επιχειρησιακό επίπεδο όσο και στην ενίσχυση σε ανθρώπινο δυναμικό, με αποτέλεσμα τα τελευταία 2 χρόνια να έχουμε μειώσει σε σημαντικό βαθμό τις μεταναστευτικές ροές», τόνισε, ερωτηθείς εάν θα έχουμε «Έβρο Νο 2» με εργαλειοποίηση του προσφυγικού από την Τουρκία, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής,Γιάννης Πλακιωτάκης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα.

«Η ρητορική και οι κινήσεις της Τουρκίας έχουν ξεφύγει πέρα από κάθε έννοια λογικής και κάθε έννοια διεθνούς δικαίου. Εμείς δεν θα ακολουθήσουμε αυτό τον δρόμο. Η Ελλάδα με όπλο το διεθνές δίκαιο θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα εθνικά της κυριαρχικά δικαιώματα και να προστατεύει όπως το κάνει ιδιαιτέρως τα τελευταία 2 χρόνια, με ιδιαίτερη αποτελεσματικότητα, τα θαλάσσια σύνορά της», ξεκαθάρισε.

«Τα στελέχη μας πάντα ενεργούν με τους κανόνες του διεθνούς δικαίου και με απόλυτη προτεραιότητα την προστασία της ανθρώπινης ζωής. Έχουμε καταφέρει και έχουμε μειώσει τις μεταναστευτικές ροές το 2021 σε σχέση με το 2019, σε ποσοστό πάνω από 90%. Εξακολουθούμε και το 2022 να προστατεύουμε τα θαλάσσια σύνορά μας που είναι και θαλάσσια σύνορα της ΕΕ με την ίδια αποτελεσματικότητα. Γεγονός είναι ότι το 2022 έχουν σχεδόν τριπλασιαστεί τα περαστικά, άρα υπάρχει μια αυξανόμενη ένταση. Όμως τα στελέχη μας…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr