Γ. Πλακιωτάκης στην ΕΡΤ: Είμαστε πανέτοιμοι για την τουριστική περίοδο – Επιπλέον 45 εκατ. ευρώ για τις άγονες γραμμές (video)

Πολιτικη


Στην ετοιμότητα της ακτοπλοΐας μας ενόψει της τουριστικής περιόδου αναφέρθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Από τις έξι». «Από πλευράς ελέγχων, επιθεώρησης πλοίων είμαστε πανέτοιμοι – έλεγχοι θα γίνονται συνεχώς καθ’ όλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου» είπε.

Ωστόσο, όπως επισήμανε ο ίδιος, φέτος οι ακτοπλοΐκές εταιρείες αντιμετωπίζουν το πολύ μεγάλο πρόβλημα του υπερδιπλασιασμού της τιμής των καυσίμων σε σχέση με την περσινή περίοδο. «Προτρέπουμε τις ακτοπλοΐκές εταιρείες να απορροφήσουν το μεγαλύτερο κομμάτι της αύξησης της τιμής», είπε ακόμη ο ίδιος.

Ο κ. Πλακιωτάκης έκανε επίσης γνωστό ότι η τουριστική κίνηση το Πάσχα προσέγγισε το 82% σε σχέση με το 2019. Αναφερθείς σε στήριξη εταιρειών που λόγω του ενεργειακού κόστους ενδέχεται να οδηγηθούν σε αύξηση των τιμών των εισιτηρίων, σημείωσε ότι οι άγονες γραμμές επιδοτούνται ήδη από την ελληνική πολιτεία. «Τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε αυξήσει το κονδύλι των αγόνων γραμμών από τα 90 εκατ. ευρώ στα 135 εκατ. ευρώ. Αυτό σημαίνει και περισσότερες γραμμές – 24 συνολικά αλλά και καλύτερη εξυπηρέτηση».

«Έχουν προγραμματιστεί 700 προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων στα λιμάνια»

Ο ίδιος έκανε λόγο για 700 προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων για την τρέχουσα τουριστική περίοδο, αριθμός όπως είπε ιδιαίτερα μεγάλος, προσθέτοντας:

«Στην πλειοψηφία τους είναι home – porting, που σημαίνει ότι ξεκινούν…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr