Γ. Πλακιωτάκης: Είμαστε σε πολύ μεγάλη και αυξημένη ετοιμότητα – Η Τουρκία αντιστρέφει την πραγματικότητα (video)

Πολιτικη


«Η Τουρκία συστηματικά τον τελευταίο καιρό προσπαθεί να αντιστρέψει την πραγματικότητα και παραβιάζει τη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι η Τουρκία που ανέχεται την δράση των αδίστακτων κυκλωμάτων, τα οποία θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή χιλιάδων δυστυχισμένων ανθρώπων» δήλωσε στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις» ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Γιάννης Πλακιωτάκης.Αναφερόμενος στην επιθετική ρητορική της Τουρκίας με αφορμή τα όσα δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν στον ΟΗΕ ο κ. Πλακιωτάκης διερωτήθηκε πόσους διακινητές έχει συλλάβει η Τουρκία και πόσα κυκλώματα διακίνησης μεταναστών έχει συλλάβει.

«Ο υπουργός των Εξωτερικών έχει δώσει την πρέπουσα απάντηση και αναμένεται και η τοποθέτηση του πρωθυπουργού την Παρασκευή από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ» είπε ο κ. Πλακιωτάκης προσθέτοντας ότι «η χώρα μας πράττει το αυτονόητο. Ενεργεί σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή».

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο υπουργός Ναυτιλίας, ο οποίος έκανε λόγο για αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα, τα τελευταία δύο χρόνια το λιμενικό έχει σώσει πάνω από 6.000 μετανάστες μας σε 145 επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

Η Τουρκία συστηματικά έργα υλοποιεί το μεταναστευτικό

Ερωτηθείς για τις καταγγελίες για βιαιότητες και επαναπροωθήσεις από το Ελληνικό Λιμενικό Σώμα ο κ. Πλακιωτάκης δήλωσε ότι «αντί η Τουρκία να μας κατηγορεί για pushbacks…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr