Γ. Πιτσιλής (ΑΑΔΕ) στο Πρώτο για την “Appodixi”: Οι πολίτες μπορούν να ελέγχουν αν οι φόροι που πληρώνουν καταλήγουν σε τσέπες επιτήδειων (audio)

Οικονομια


«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα δημόσια έσοδα είναι η κοινή μας περιουσία, άρα μέσα από αυτή την εφαρμογή δίνουμε την δυνατότητα στους πολίτες να ελέγχουν αν οι φόροι που πληρώνουν σε ένα αγαθό ή σε μια συναλλαγή πράγματι πηγαίνουν εκεί που προορίζονται και δεν καταλήγουν στις τσέπες ορισμένων επιτηδείων» ανέφερε ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Πρωινή Παρέα» με την Κατερίνα Σερέτη και τον Διονύση Χατζημιχάλη, για την εφαρμογή «appodixi».

«Είναι η πρώτη εφαρμογή για κινητά της ΑΑΔΕ και εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική μας για την παρακολούθηση των συναλλαγών σε πραγματικό χρόνο, εντάσσεται στο ευρύτερο έργο του myDATA, ηλεκτρονικά βιβλία, ηλεκτρονικό τιμολόγιο, με σκοπό να ενισχύσουμε την διαφάνεια των συναλλαγών και την αποτελεσματικότητα των φορολογικών ελέγχων προς όφελος του υγειούς επιχειρείν, της οικονομίας και του κοινωνικού συνόλου» σημείωσε ο κ. Πιτσιλής.

Η λειτουργία της εφαρμογής είναι πολύ απλή, σύμφωνα με τον ίδιο. «Όλες οι αποδείξεις πρέπει να έχουν QR code το οποίο είναι αναγνώσιμο από την εφαρμογή αυτή, η οποία παράγει τα αντίστοιχα μηνύματα. Αν η απόδειξη έχει διαβιβαστεί, η εφαρμογή ενημερώνει ότι η απόδειξη έχει διαβιβαστεί με τα στοιχεία του αριθμού της ταμειακής, του ΑΦΜ της επιχείρησης, του αριθμού της απόδειξης, την αξία της συναλλαγής, του ΦΠΑ της συναλλαγής, την ημερομηνία και την ώρα της έκδοσης απόδειξης» εξήγησε ο…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr