Γ. Οικονόμου: Σε ετοιμότητα για την ενεργειακή ασφάλεια – Το δημόσιο Πανεπιστήμιο απελευθερώνεται

Νεα


 

«Συμπληρώνονται 30 χρόνια από την ημέρα που οι τρομοκράτες της 17 Νοέμβρη δολοφόνησαν τον Θάνο Αξαρλιάν και οι Έλληνες τιμούμε τη μνήμη του και δεν ξεχνούμε ποτέ ποιοι είναι οι εχθροί της ενότητας και της Δημοκρατίας μας», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκινώντας την εισαγωγική του τοποθέτηση, ενώ εξέφρασε οδύνη για τους δύο πυροσβέστες που χάθηκαν στη Σάμο.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ που ψηφίζεται απόψε, και ανοίγει  νέους ορίζοντες ενώ με την ψήφιση του υλοποιείται το σύνολο των προγραμματικών δεσμεύσεων της Νέας Δημοκρατίας, όπως είπε ο κ. Οικονόμου.

Η δημόσια Παιδεία είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης, είπε ο Γιάννης Οικονόμου και επικαλούμενος την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή επανέλαβε ότι το δημόσιο Πανεπιστήμιο πρέπει να δίνει ίσες ευκαιρίες σε όσους έχουν ίδιες φιλοδοξίες ενώ θα μπορεί να συγκροτεί θερμοκοιτίδες νέων επιχειρήσεων βάζοντας στην άκρη όσυς είναι υπέρ της βίας και της ανομίας.

«Πρόκειται για το όγδοο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας με το οποίο η κυβέρνηση υλοποιεί το όραμά της για την παιδεία», είπε ο κ. Οικονόμου.

Προχωρώντας στο ζήτημα της ενεργειακής κρίσης, ο εκπρόσωπος διαβεβαίωσε για την ενεργειακή επάρκεια της χώρας μας.

Η κίνηση της Ρωσίας να θέσει εκτός λειτουργίας τον αγωγό Nord Stream 1 για δέκα ημέρες πυροδοτεί ανησυχία καθώς διακοπή της ροής θα έχει συνέπειες σε όλους, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και αναφέρθηκε στο νέο σχέδιο…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr