Γ. Οικονόμου: Πολιτικό γεγονός με διεθνείς διαστάσεις η επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ

Πολιτικη


Για πολιτικό γεγονός με διεθνείς διαστάσεις και εμφάνιση πολιτικού παγκόσμιου βεληνεκούς μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου αναφερόμενος στο ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης έδειξε στο παγκόσμιο κοινό πόσο η Δύση χρειάζεται την Ελλάδα ως γενέτειρα και θεματοφύλακα των καταστατικών και θεμελιακών αξιών του σύγχρονου δυτικού πολιτισμού. Πρόσθεσε ακόμα ότι έκανε σαφές ότι ο ελληνισμός δεν είναι μόνο ο ακρίτας της Δύσης αλλά και μια πολιτισμική δύναμη χιλιετιών ενώ ανέδειξε τη δυναμική και την επικαιρότητα του ελληνικού πνεύματος.

Ακόμα είπε ότι ο πρωθυπουργός ανέδειξε την Ελλάδα της αυτοπεποίθησης, της σταθερότητας και της ασφάλειας και ότι ήταν ο ηγέτης μιας χώρας που είναι αξιόπιστος σύμμαχος και παράγοντας ασφάλειας στην ευρύτερη γειτονιά, μιας χώρας που θέλει και μπορεί να αναπτύξει δυναμική στη νέα εποχή, που θέλει και μπορεί να γίνει κόμβος μεταφοράς φυσικού αερίου και καθαρής ενέργειας από τη Μέση Ανατολή και την ανατολική Μεσόγειο προς τα Βαλκάνια και τη νοτιοανατολική Ευρώπη και να συμβάλλει έτσι ενεργά στην απεξάρτηση της Ευρώπης από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα, μιας χώρα που θέλει την ειρήνη και τη συνεργασία με τους γείτονές της πάντοτε όμως με σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου.

Όπως είπε ο κ. Οικονόμου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέδειξε μια χώρα έτοιμη κι αποφασισμένη να μη δεχθεί επιθετικές…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr