Γ. Οικονόμου: Η Ελλάδα δεν θα συμπεριφέρεται όπως θέλει ο Ερντογάν

Πολιτικη


Μήνυμα ότι η Ελλάδα επέστρεψε δυναμικά έστειλαν σε διεθνές επίπεδο η παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, μετά την ιστορική επίσκεψή του στις ΗΠΑ, οι συζητήσεις που είχε και η ανταπόκριση των συνομιλητών του, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών την Πέμπτη. Ο Γιάννης Οικονόμου μίλησε για την τουρκική προκλητικότητα και την επιστολή που απέστειλε η Ελλάδα στον ΟΗΕ, με την οποία καταρρίπτει τα περί αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου. 

Ο κ. Οικονόμου έκανε λόγο για «μια Ελλάδα που κάνει άλματα στον μετασχηματισμό της οικονομίας, προσελκύει επενδύσεις οικονομικών κολοσσών, που κερδίζει όλο και περισσότερο την διεθνή εμπιστοσύνη και κάνει πράξη ένα νέο ελληνικό θαύμα, όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε (από τον πρόεδρο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ). Μια Ελλάδα που διαχειρίζεται με σωφροσύνη τις μεγάλες κρίσεις, που στέκεται με εθνική αυτοπεποίθηση στις εξωτερικές προκλήσεις, που επιδιώκει τη συνεργασία με όλους τους γείτονές της στη βάση του διεθνούς δικαίου και που είναι ταυτόχρονα αποφασισμένη να προστατεύσει την κυριαρχία της και τα κυριαρχικά της δικαιώματα».

Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν απολύτως σαφής στην ανοιχτή συζήτηση που είχε με τον πρόεδρο του Φόρουμ του Νταβός. Ο πρωθυπουργός είπε “είμαστε γείτονες, πρέπει πάντα να συνομιλούμε και θέλουμε…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr