Γ. Οικονόμου: Δεν εξετάζουμε διακοπές ρεύματος – Ανυπόστατοι οι ισχυρισμοί ΣΥΡΙΖΑ περί κυβερνητικής ανοχής σε καρτέλ ενέργειας

Πολιτικη


Με μία αναφορά στον κυβερνητικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης που έχει προκύψει λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία ξεκίνησε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Είναι προφανές ότι από την ενεργειακή κρίση κάποιες χώρες θα πληγούν περισσότερο, αλλά είναι βέβαιο ότι οι επιπτώσεις δεν θα αφήσουν καμία χώρα ανέγγιχτη και θα αφορούν την επάρκεια αλλά και τις τιμές στην ενέργεια» είπε χαρακτηριστικά.

 

«Μπροστά σε αυτή τη δυσμενή προοπτική οι υπουργοί Ενέργειας της ΕΕ συμφώνησαν την περασμένη εβδομάδα αρχικά σε έναν νέο κανονισμό, για τη μείωση της κατανάλωσης του φυσικού αερίου κατά 15%. Η απόφαση ωστόσο αυτή δεν φαίνεται να επαρκεί και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να επιμένει στην ανάγκη ακόμη πιο δραστικών ευρωπαϊκών αποφάσεων έγκαιρα» συμπλήρωσε.

Διαβεβαίωσε ότι «όπως και σε άλλες πρόσφατες κρίσεις έτσι και τώρα χτίζουμε εθνικές πολιτικές για τη θωράκιση της κοινωνίας αλλά και των επιχειρήσεων απέναντι στις απειλές, αφενός με δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας στο Δημόσιο αλλά και στα νοικοκυριά κι αφετέρου με πρόνοια για την εξασφάλιση επάρκεια στην ενέργεια».

Επανέλαβε επίσης ότι η κυβέρνηση χτίζει αναχώματα για την άμυνα της κοινωνίας απέναντι στις ενεργειακές ανατιμήσεις και όχι μόνο. Αναφέρθηκε μάλιστα σε συγκεκριμένα μέτρα που έχουν ήδη τεθεί σε…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr