Γ. Οικονόμου: Απάντηση στην Τουρκία στη Γ.Σ. του ΟΗΕ – Συνεχίζουμε τα μέτρα στήριξης στο ενεργειακό

Πολιτικη


Στην ανάδειξη του ρόλου της Ελλάδας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου σαν πυλώνα σταθερότητας, με παράλληλη απάντηση στην επιθετικότητα της Τουρκίας, θα εστιαστεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, τόνισε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας στα πλαίσια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Ο κ. Οικονόμου, ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει αύριο Παρασκευή στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, τονίζοντας το ρόλο της Ελλάδας σαν πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή, την ίδια ώρα που η Τουρκία κλιμακώνει την επιθετικότητά της. Μιλώντας χθες σε συγκέντρωση ομογενειακών οργανώσεων, τόνισε ότι η Ελλάδα δεν δέχεται μπούλινγκ. Επίσης σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg δήλωσε πως: «Η αμφισβήτηση της κυριαρχίας ενός συμμάχου στο ΝΑΤΟ είναι προφανώς απαράδεκτη. Δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή από την Ελλάδα, και ουσιαστικά δείχνει την Τουρκία ως μια χώρα που δεν είναι πλέον μέρος αυτού που συνηθίζουμε να αποκαλούμε, Δυτική συμμαχία».

Επίσης ο κ.Μητσοτάκης είχε σειρά συναντήσεων με ξένους ηγέτες και είχε εγκάρδια συνομιλία με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Ως προς τα μέτρα στήριξης, ο κ. Οικονόμου δήλωσε ότι θα συνεχιστούν όσο διαρκεί η κρίση και ειδικά σε ηλεκτρικό, φυσικό αέριο και το επίδομα θέρμανσης, με τη διάθεση στον τομέα του ηλεκτρισμού για το…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr