Γ. Μπούγας στο Πρώτο: Για να αναβαθμιστεί θεσμικά η ΕΥΠ πρέπει να ερευνήσουμε περισσότερες περιπτώσεις σε βάθος χρόνου (audio)

Πολιτικη


«Η κυβερνητική πλειοψηφία θα ζητήσει να πάει σε βάθος χρόνου η διερεύνηση και θα το θέσει και κατά την συζήτηση της Βουλής και κατά την εκτέλεση καθηκόντων της Εξεταστικής Επιτροπής» επισήμανε ο Γενικός Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Γιάννης Μπούγας, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Σε Ρυθμούς Επικαιρότητας» με τον Αλφόνσο Βιτάλη.

«Όσες ενδείξεις υπάρχουν, μας δίνεται ευκαιρία, τουλάχιστον με την σύσταση της Εξεταστικής Επιτροπής να διερευνήσουμε όλες τις πληροφορίες, να δούμε όλες τις περιπτώσεις και να βελτιώσουμε το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την ΕΥΠ. Δεν μπορεί να αξιοποιηθεί αυτή η ευκαιρία διερευνώντας μόνο μια περίπτωση. Για να μπορέσει να γίνει ουσιαστική δουλειά και να πετύχουμε την θεσμική αναβάθμιση της ΕΥΠ πρέπει να ερευνήσουμε περισσότερες περιπτώσεις σε βάθος χρόνου» συμπλήρωσε.

«Έχουμε μια επισύνδεση που ελέγχουμε αν τηρήθηκε η διαδικασία που προβλέπεται από τον κανονιστικό νόμο της ΕΥΠ. Η απάντηση είναι ότι τηρήθηκε, δεν το αμφισβητεί κανείς αυτό. Η επισύνδεση είναι νόμιμη. Ο Πρωθυπουργός έχει πει, ότι ενδεχομένως λόγω της ιδιότητας του προσώπου θα έπρεπε να υπάρχουν περισσότερες εγγυήσεις σε ό,τι αφορά το ζήτημα της αιτιολόγησης της νόμιμης επισύνδεσης» σημείωσε ο κ. Μπούγας, τονίζοντας πως στις επόμενες μέρες και στην Εξεταστική Επιτροπή και με την συζήτηση που θα γίνει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, «οι απαντήσεις που πρέπει να δοθούν, θα…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr