Γ. Κατρούγκαλος στο Πρώτο: Δεν είμαστε ΠΑΣΟΚ, θέλουμε συνεργασία με τη Σοσιαλδημοκρατία (audio)

Πολιτικη


Στην 28η θέση εκλέχθηκε ο πρώην Υπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, στην προχθεσινή εκλογική διαδικασία που συμμετείχαν 170.000 ψηφοφόροι.
Οπως είπε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 & 105,8 https://webradio.ert.gr/proto/, στην εκπομπή “Απολύτως Σχετικό” και τον Ανδρέα Παπασταματίου, σε μια κρίση του κομματικού φαινομένου δεν είναι εύκολο να γίνει κάποιος μέλος κόμματος. Γιατί αυτή ήταν και η διαφορά με την αντίστοιχη διαδικασία του ΚΙΝΑΛ. Ότι δηλαδή στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ προϋποτίθετο οι εγγεγραμμένοι να γίνουν μέλη του κόμματος και είναι άλλο να απευθύνεσαι στον κόσμο να εγγραφεί στο κόμμα, άλλο να απευθυνθείς ως φίλος του κόμματος.
Βασικό ζητούμενο, τόνισε, ήταν να έχουμε ένα μεγαλύτερο και πιο ανοιχτό κόμμα και να αποδειχθεί ότι δεν είμαστε περιχαρακωμένοι.
Οσο μαζικότερο γίνεται ένα κόμμα, όσο πιο λαϊκό, τόσο πιο πιστά μπορεί να εκφράζει τις προοδευτικές ιδέες.

Σχετικά με την ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι συνυπάρχουν Αριστερά, Σοσιαλδημοκρατία και Κέντρο.
Δεν είμαστε ΠΑΣΟΚ και δεν θα γίνουμε. Θέλουμε συνεργασία με τη Σοσιαλδημοκρατία για να χτίσουμε μια δυνατή συμμαχία και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Είμαστε ένα κόμμα της Αριστεράς. Θέλουμε να είμαστε “γέφυρα”.
Δεν θέλουμε να κυβερνήσουμε μόνοι μας. Θα επιδιώκαμε συνεργασίες ακόμη και αν είχαμε αυτοδυναμία.
Κεντρικό ερώτημα που θα τεθεί στις εκλογές είναι αν θέλουμε να συνεχίσει να κυβερνά ο κ Μητσοτάκης ή θέλουμε μια…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr