Γ. Γεραπετρίτης στο Πρώτο: Όλες οι δράσεις μας έχουν ως κοινό τις συμπεριληπτικές πολιτικές- Κανένας συμπολίτης μας δεν θα μείνει πίσω (audio)

Νεα


«Τέτοιου τύπου εθνικά σχέδια δράσης, τα οποία αφορούν τις πιο ευάλωτες κατηγορίες συμπολιτών μας, είναι εκείνα τα οποία απαμβλύνουν τις κοινωνικές ανισότητες και οδηγούν σε μια αληθινή δημοκρατία, διότι χωρίς ισότητα δεν πρόκειται να υπάρχει αληθινή δημοκρατία» τόνισε ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης μιλώντας για το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία, στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Athens Calling» με τον Περικλή Βασιλόπουλο.

Ήταν μάλιστα η πρώτη πρωτοβουλία που ανέλαβε η κυβέρνηση μετά την ψήφο εμπιστοσύνης τον Ιούλιο του 2019, συμπλήρωσε ο κ. Γεραπετρίτης.

«Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης ένωσε όλες τις επιμέρους δράσεις, τις έβαλε κάτω από μια ενιαία ομπρέλα με έξι πυλώνες και 30 συγκεκριμένες δράσεις. Οι 30 αυτές δράσεις έχουν ένα φορέα που έχει την ευθύνη της υλοποίησης, έχει συγκεκριμένη, ποσοτικοποιημένη χρηματοδότηση και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ανάπτυξης», εξήγησε ο κ. Γεραπετρίτης.  Παράλληλα, πρόσθεσε ότι όλες οι δράσεις του Σχεδίου έχουν ενταχθεί στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συντονισμού και Παρακολούθησης της προεδρίας της κυβέρνησης έτσι ώστε να παρακολουθείται σε πραγματικό χρόνο, μηχανογραφημένα, η υλοποίηση των επιμέρους δράσεων, πού εντοπίζονται τυχόν καθυστερήσεις, πού απαιτείται συντονιστική παρέμβαση.

Ενδεικτικά, ανέφερε ο Υπουργός Επικρατείας, έχει ολοκληρωθεί η διοικητική κωδικοποίηση όλης της νομοθεσίας των ατόμων με αναπηρία. «Η…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr