Γ. Γεραπετρίτης: Ναι στο διάλογο με την Τουρκία, αλλά όχι υπό απειλές

Πολιτικη


«Συνεχίζουμε να πιστεύουμε στο διάλογο με την Τουρκία, αλλά ωφέλιμος διάλογος δεν μπορεί να γίνει υπό καθεστώς οποιασδήποτε απειλής»: το μήνυμα αυτό στέλνει στην Άγκυρα ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

«Η διπλωματία μας καθορίζεται από πολιτική αρχών, δεν ετεροκαθορίζεται και δεν επηρεάζεται από ανέξοδους βερμπαλισμούς. Προφανώς επεξεργαζόμαστε όλα τα σενάρια, ακόμη και τα πιο ακραία. Οι διεθνείς συμμαχίες που έχουμε χτίσει και η επιχειρησιακή ικανότητα στην οποία έχουμε επενδύσει μας καθιστούν ασφαλείς», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ethnos.gr για τα ελληνοτουρκικά.

«Υποστηρίζουμε χωρίς εκπτώσεις και με απόλυτη προσήλωση στο διεθνές δίκαιο την κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Και, βεβαίως, έως ότου πάψει η τουρκική παραβατικότητα, θα θέτουμε τεκμηριωμένα σε όλα τα διεθνή φόρα τις εθνικές μας θέσεις απέναντι σε ρητορική που κατατείνει στον αναθεωρητισμό και θέτει σε κίνδυνο τη σταθερότητα στην περιοχή μας. Συνεχίζουμε να πιστεύουμε στο διάλογο με την Τουρκία, αλλά ωφέλιμος διάλογος δεν μπορεί να γίνει υπό καθεστώς οποιασδήποτε απειλής. Έχουμε μία ήρεμη αυτοπεποίθηση, προετοιμαζόμαστε και αγρυπνούμε, αλλά πάνω από όλα πιστεύουμε στην ειρήνη και αυτήν θα υπηρετήσουμε».

Οι παρεμβάσεις στην οικονομία

Στα οικονομικά, επικεντρώνεται σε τρεις κυβερνητικές δράσεις: «Πρώτον, ενισχύοντας το πραγματικό διαθέσιμο εισόδημα μέσω αύξησης του…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr