Γ. Γεραπετρίτης: Δεσμεύομαι για αλλαγές στην ΕΥΠ

Πολιτικη


Στη δέσμευση της κυβέρνησης, για δημιουργία ενός πλαισίου διασφάλισης του κράτους δικαίου χωρίς μείζονες εκπτώσεις στην εθνική ασφάλεια, αναφέρθηκε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, κατά την καταληκτική ομιλία του στην ολομέλεια της Βουλής, επί του νομοσχεδίου με τίτλο «Κύρωση της από 9.8.2022 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου ‘Επείγουσες διατάξεις για την ενίσχυση της ακεραιότητας στη λειτουργία της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών’». Το νομοσχέδιο έλαβε τη θετική ψήφο της κυβερνητικής πλειοψηφίας, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να ψηφίζουν “κατά”.

Δεσμεύομαι ότι θα καθίσουμε και θα φτιάξουμε ένα πλαίσιο, όσο το δυνατό ισορροπημένο, που θα υιοθετεί τις καλές πρακτικές του εξωτερικού, και πάνω από όλα, θα προσπαθήσουμε να συναιρέσουμε δύο σκοπούς, που μπορεί να είναι αντιτιθέμενοι, κατά περίπτωση: Η εξυπηρέτηση και διασφάλιση του κράτους δικαίου, χωρίς όμως μείζονες εκπτώσεις στην εθνική ασφάλεια, διότι περισσότερο από ποτέ στην εποχή μας, κάθε έκπτωση μπορεί να είναι καταδικαστική, είπε ο κ. Γεραπετρίτης.

Ο υπουργός Επικρατείας αντέκρουσε τα περί συγκάλυψης, που ακούστηκαν από κόμματα της αντιπολίτευσης, σημειώνοντας ότι τις 45 ημέρες από την ανάδειξη της υπόθεσης Ανδρουλάκη, είχαμε μια ΠΝΠ, τη σύγκληση της Βουλής – μία εβδομάδα νωρίτερα, την προ ημερησίας συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών, δύο συνεδριάσεις της επιτροπής Θεσμών & Διαφάνειας, τη συγκρότηση της εξεταστικής επιτροπής, και,…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr