Γ. Βαρουφάκης: Αθάνατοι οι εκτελεσθέντες στην Καισαριανή

Πολιτικη


Στεφάνι στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, κατέθεσε ο Γραμματέας του ΜΕΡΑ 25 Γιάννης Βαρουφάκης.

Αμέσως μετά έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Οι εκτελέσεις στην Καισαριανή δεν ήταν απλά ένα έγκλημα πολέμου ήταν βέβαια και έγκλημα πολέμου, αλλά ήταν κάτι παραπάνω. Ήταν μια προσπάθεια να τρομοκρατηθεί ένας λαός ώστε να υποκύψει στο φόβο.

Οι εκτελεσμένοι δεν υπέκυψαν, ούτε μπροστά στις κάννες των κατακτητών. Τιμούμε τη μνήμη τους σήμερα με μία υπόσχεση: την υπόσχεση ότι σε αυτόν τον τόπο δεν θα ξανακάνει ποτέ κουμάντο ο φόβος. Αθάνατοι!».

Μήνυμα του Γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη για την Εργατική Πρωτομαγιά: «Χτες, παραμονή της Εργατικής Πρωτομαγιάς, η «Μητσοτάκης ΑΕ» αποφάσισε να στείλει στους απεργούς της Cosco τις κλούβες, την αύρα, τα ΜΑΤ. Οι εργαζόμενοι δεν πτοήθηκαν. Σήκωσαν το γάντι.

Εμείς είμαστε σήμερα εδώ, Εργατική Πρωτομαγιά, για να στηρίξουμε τις εργαζόμενες, τους εργαζόμενους που δέχονται έναν ανελέητο ταξικό πόλεμο από την Κυβέρνηση και την ολιγαρχία.

Το ΜέΡΑ25 με όλες μας τις δυνάμεις θα στηρίξουμε αυτό τον πόλεμο, θα είμαστε από τη σωστή μεριά της Ιστορίας με τους εργαζόμενους εναντίον της ολιγαρχικής εργοδοσίας της «Μητσοτάκης ΑΕ». Γενικότερα αν το δούμε, γιατί είναι παγκόσμια ημέρα γιορτής της εργασίας, έχουμε έναν τεράστιο πόλεμο, μία μεγάλη σύγκρουση απέναντι στην κοινωνία, σε κάθε χώρα, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χώρο εργασίας, μεταξύ των δυνάμεων της εργασίας και των δυνάμεων του…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr