Γονείς ενημερώθηκαν για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου από τα παιδιά

Τα Νεα της Περιφερειας


Με επιτυχία υλοποιήθηκε το  βιωματικό εργαστήριο των ΣΧΟΛΩΝ ΓΟΝΕΩΝ, με θέμα: “Παιδί και διαδίκτυο: Ο ρόλος του γονιού στην ασφαλή χρήση του”.

Το εργαστήριο συντόνισα ο κ. Χρήστος Πιτσίλκας και η κ. Ειρήνη Οικονόμου, επιστημονικά στελέχη του Κέντρου Πρόληψης Ν. Λάρισας- ΟΚΑΝΑ.

Στο δίωρο εκπαιδευτικό διαδικτυακό εργαστήρι, το οποίο συντόνισαν τα επιστημονικά στελέχη του Κέντρου Πρόληψης ν. Λάρισας -ΟΚΑΝΑ Ειρήνη Οικονόμου και Χρήστος Πιτσίλκας, παρουσιάστηκαν τα οφέλη, όπως και οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν στο Διαδίκτυο καθώς επίσης και πόσο σημαντικός παράγοντας αποτελεί η σωστή οριοθέτηση από τους γονείς στη χρήση, που κάνουν τα παιδιά. Με βιωματικό τρόπο οι γονείς αξιοποίησαν την εμπειρία τους και απέκτησαν έγκυρες γνώσεις, που θα τις αξιοποιήσουν στην σχέση με τα παιδιά τους. Στην συνάντηση χρησιμοποιήθηκαν ενεργητικές τεχνικές μάθησης καθώς και οπτικοακουστικό υλικό (ντοκιμαντέρ).

Την ερχόμενη Πέμπτη 2 Ιουνίου θα υλοποιηθεί το 5ο εργαστήριο για γονείς με θέμα “Καλλιεργώντας την αυτοεκτίμηση των παιδιών”, το οποίο θα συντονίζουν η  Κλεονίκη Τσιούγκου και η Αθηνά Ράσσιου.

Οι αιτήσεις συμμετοχής στα εργαστήρια υποβάλλονται ηλεκτρονικά στον ακόλουθο σύνδεσμο (google forms):

https://docs.google.com/forms/d/1-pxppoOItMfKNy_g7nOHNfcmhWvMFCJ512zg7SBPieM/editΔιαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr