Γιατρομανωλάκης στην ΕΡΤ: Μέτρα στήριξης και κίνητρα για καλλιτέχνες, επαγγελματίες πολιτισμού, χειροτέχνες

Πολιτικη


Για το για ποιούς επαγγελματίες στον πολιτισμό “παγώνει” το τέλος επιτηδεύματος για τα επόμενα τρία χρόνια και για ποιούς μειώνεται, ενημέρωσε μιλώντας στην ΕΡΤ και στην εκπομπή “Συνδέσεις” ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης.

Όπως ανέφερε, “την προηγούμενη εβδομάδα ψηφίστηκε στη βουλή μία διάταξη, που αφορά σε δύο διαφορετικές ομάδες πληθυσμού καλλιτεχνών και ευρύτερα επαγγελματιών του πολιτισμού και της χειροτεχνίας. Σύμφωνα με αυτή, όποιος είχε βιβλία ανοιχτά ως ελεύθερος επαγγελματίας και τα έκλεισε, του δίνεται κίνητρο να τα ξανανοίξει μηδενίζοντας ουσιαστικά το τέλος επιτηδεύματος (650 ευρώ) για τα επόμενα τρία χρόνια (2022,2023,2024)”.

“Πολλοί άνθρωποι του πολιτισμού μέσα στην κρίση και πριν την πανδημία έκλεισαν τα βιβλία τους” σημείωσε και υπογράμμισε πως “με αυτό το μέτρο τους ενθαρρύνουμε να τα ξανανοίξουν. Αυτό όπως σημείωσε είναι σημαντικό γιατί θα έχουν ασφαλιστική προστασία και θα μπορούν να συμμετέχουν και στις επόμενες δράσεις και προσκλήσεις που θα δρομολογήσει το υπουργείο Πολιτισμού”.

Επιπλέον ανέφερε, πως “εάν κάποιος ξανανοίξει τα βιβλία του επιδοτείται με το 30% του τζίρου του- του κύκλου εργασιών του- έως 5.000 ευρώ. Επομένως θα πάρει πίσω χρήματα”

Γι΄αυτούς που έχουν ήδη ανοιχτά βιβλία – ελεύθεροι επαγγελματίες στον τουρισμό – εξήγησε πως θα έχουν μία μείωση 38% του τέλους επιτηδεύματος από τα 650 ευρώ στα 400 ευρώ πάλι για τα επόμενα τρία…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr