Γιάννης Οικονόμου: Η Ελλάδα γίνεται πιο ισχυρή

Πολιτικη


Στα θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, συνδέοντας την ενημέρωση με τη συμπλήρωση τριών χρόνων από την εκλογική νίκη της ΝΔ.

Όπως ανέφερε ο κ. Οικονόμου: «Συμπληρώνονται σήμερα τρία χρόνια από τη μέρα που οι Ελληνίδες και οι Έλληνες αποφάσισαν να γυρίσουν σελίδα και να κλείσουν οριστικά το κεφάλαιο της μνημονιακής ταλαιπωρίας. Στις 7 Ιουλίου του 2019 ανέθεσαν την ευθύνη για τη διακυβέρνηση της Πατρίδας στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία.

Στο μεγαλύτερο μέρος της πορείας αυτών των τριών ετών πορευτήκαμε μέσα σε περιβάλλον κρίσεων που αντίστοιχό του δεν υπήρξε από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά. Την οργανωμένη από την Τουρκία απόπειρα εισβολής μεταναστών στον Έβρο, τα αλλεπάλληλα κύματα της πανδημίας, τις τουρκικές προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο το Καλοκαίρι του 2020, την παγκόσμια ενεργειακή κρίση και την εκτόξευση των τιμών φυσικού αερίου, των καυσίμων και της ηλεκτρικής ενέργειας που επιδεινώθηκαν ακόμη περισσότερο μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, την εισαγόμενη άνοδο του πληθωρισμού που καταγράφει ήδη επίπεδα τιμών ρεκόρ σε ολόκληρη την Ευρώπη και όχι μόνο, τη νέα έξαρση της τουρκικής προκλητικότητας.

Χειριστήκαμε τις κρίσεις με επάρκεια και αποτελεσματικότητα που υπερέβαινε τις προσδοκίες της διεθνούς κοινότητας για μια χώρα που είχε βιώσει τις δυσκολίες και την ταλαιπωρία…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr