Γηροκομείο – κολαστήριο στα Χανιά: Στο εδώλιο πρώην και νυν αντιπεριφερειάρχης – Νέες ποινικές διώξεις σε βάρος 10 ατόμων

Τα Νεα της Περιφερειας


Νέες εξελίξεις στην υπόθεση της ιδιωτικής μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων στα Χανιά.

Η διερεύνηση της υπόθεσης των συνθηκών λειτουργίας της ιδιωτικής μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων στα Τσικαλαριά Χανίων, δίνει μέρα με τη μέρα νέα δεδομένα, ενώ διευρύνεται ο αριθμός των φερόμενων ως εμπλεκομένων στην υπόθεση.

Έτσι, εκτός από την πρώτη δικογραφία που αφορά στις κακουργηματικού χαρακτήρα πράξεις, ολοκληρώθηκε και το μεγαλύτερο μέρος του φακέλου, που αφορά σε πλημμελήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, στις 2 Σεπτεμβρίου θα εκδικαστούν στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο οι πράξεις που σχετίζονται με παραλείψεις και άλλα adik;hmata.

Για παράβαση καθήκοντος τελεσθείσα και δια παραλείψεως, παραπέμπεται ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής, αλλά και ο πρώην Νομάρχης, Απόστολος Βουλγαράκης, καθώς και επτά υπάλληλοι της Αντιπεριφέρειας.

Στα 25 συνολικά άτομα που συμπεριλαμβάνονται στο κατηγορητήριο, επτά είναι υπάλληλοι της Αντιπεριφέρειας, η ιδιοκτήτρια και συνιδιοκτήτρια της δομής, αλλά και ο γενικό γιατρός, με τους τρεις τελευταίους να έχουν ήδη προφυλακιστεί.

Επίσης, κατηγορούμενοι είναι και εργαζόμενοι στη συγκριμένη ιδιωτική δομή.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής, αρνήθηκε να κάνει κάποια δήλωση για τις εξελίξεις, ενώ υπογράμμισε ότι τον λόγο έχει τώρα η Δικαιοσύνη, η οποία και θα αποφανθεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Καλογερής κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος, επειδή…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr