Γερμανία – ΥΠΟΙΚ: «Βλέπει» μεγαλύτερο χάσμα μεταξύ πλούσιων και φτωχών λόγω της ενεργειακής κρίσης

Νεα


Ενώπιον μιας μεγάλης πρόκλησης για τους επόμενους μήνες θέτει η ενεργειακή κρίση τη Γερμανία, προειδοποίησε ο υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ

Ο Γερμανός αξιωματούχος έκανε λόγο για τον κίνδυνο να διευρυνθεί περαιτέρω το χάσμα μεταξύ πλούσιων και φτωχών. Περιέγραψε μάλιστα ως «συντριπτικό» τον φόβο που επικρατεί στην αγορά και στην κοινωνία για το μέλλον.

Όπως σημείωσε, τα δύο πρώτα τρίμηνα πήγαν πολύ καλά σε πολλούς τομείς. Μίλησε σε εκδήλωση του Οικονομικού Φόρουμ του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) στο Βερολίνο και αναφέρθηκε ενδεικτικά στον τουρισμό, τη γαστρονομία και την παροχή υπηρεσιών, όπου, μετά την πανδημία, σημειώθηκαν και πάλι θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης.

«Η πανδημία έμεινε πίσω. Το παρόν δεν είναι τόσο κακό, αλλά ο φόβος της ύφεσης, ο φόβος του μέλλοντος, ακόμη και του άμεσου μέλλοντος, είναι συντριπτικός», είπε ακόμη ο υπουργός.

Σε ότι έχει να κάνει με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ήδη οι πάροχοι ενέργειας, ο κ. Χάμπεκ μίλησε για τον κίνδυνο επιπτώσεων ντόμινο στις ενεργειακές αγορές, εφόσον επιδεινωθεί η κρίση του φυσικού αερίου. «Δεν θα επιτρέψουμε να έχουμε συστημικές επιπτώσεις στη γερμανική και στην ευρωπαϊκή αγορά φυσικού αερίου, διότι τότε θα υπάρξουν φαινόμενα ντόμινο και θα επηρεαστούν άλλοι τομείς ή ακόμη και συνολικά η ασφάλεια του εφοδιασμού, από τη χρεοκοπία μίας εταιρίας», τόνισε ο υπουργός, αναφερόμενος στις συζητήσεις για τη διάσωση της εταιρίας Uniper.

Όπως είπε, το…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr