ΓΓΕΕ: Task Force για την προστασία των δημοσιογράφων και άλλων επαγγελματιών ενημέρωσης

Νεα


Ομάδα Εργασίας Συντονισμού (Task Force), με σκοπό την προστασία, την ασφάλεια και την ενίσχυση της θέσης των δημοσιογράφων και άλλων επαγγελματιών ενημέρωσης, συγκρότησε η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης της Προεδρίας της Κυβέρνησης.

«Η αναζήτηση και η υιοθέτηση βέλτιστων ευρωπαϊκών ή και άλλων πρακτικών και προτύπων, που αποσκοπούν στην προάσπιση του δημοσιογραφικού έργου, αλλά και τη βελτίωση του εργασιακού περιβάλλοντος του συνόλου των επαγγελματιών του χώρου των ΜΜΕ, αποτελεί τον κεντρικό σκοπό αυτής της ομάδας» δήλωσε ο γενικός γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Δημήτρης Γαλαμάτης, ο οποίος θα έχει τον συντονισμό της ομάδας.

Επίσης, επισήμανε πως «η ενίσχυση της ελευθερίας και της πολυφωνίας των Μέσων Ενημέρωσης, η αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης και η διασφάλιση της προστασίας, της ασφάλειας και της ενίσχυσης της θέσης των δημοσιογράφων και άλλων επαγγελματιών ενημέρωσης, συνιστούν πολιτικές που βρίσκονται πολύ ψηλά στην ατζέντα, τόσο της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και της ελληνικής κυβέρνησης». Προς αυτήν την κατεύθυνση, τόνισε ο Δ. Γαλαμάτης, συγκροτήθηκε η Ομάδα Εργασίας Συντονισμού (Task Force), η οποία προβλέπεται, μεταξύ άλλων, στο Μνημόνιο Συνεργασίας που υπογράφηκε τον Μάιο μεταξύ έξι συναρμόδιων υπουργείων και προσέθεσε: «Η ομάδα αποτελείται από αξιόλογα στελέχη υπουργείων, εκπροσώπους ενώσεων δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ, μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, της ΕΡΤ…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr