Γαλλικές βουλευτικές εκλογές: Ο Μακρόν ελπίζει σε αυτοδυναμία – Μεγάλη «πρωταγωνίστρια» και πάλι η αποχή

Νεα


Ο Εμανουέλ Μακρόν ελπίζει ότι τα 49 εκατομμύρια των ψηφοφόρων που προσέρχονται σήμερα στις κάλπες θα του δώσουν την απόλυτη πλειοψηφία για τα επόμενα 5 χρόνια στην Εθνοσυνέλευση, κάτι που δεν διαφαίνεται όμως από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις της Παρασκευής. Ήδη το περιβάλλον του Γάλλου προέδρου σκέφτεται συμμαχίες για να μπορέσει να κυβερνήσει. Ένα είναι σίγουρο: ότι ο Ζαν Λυκ Μελανσόν θα είναι η αξιωματική αντιπολίτευση στη Γαλλία.

Μεγαλύτερος παράγοντας αυτού του β’ γύρου είναι και πάλι η αποχή που αναμένεται να είναι εξαιρετικά υψηλή. Στη μειωμένη συμμετοχή, η οποία είναι παραδοσιακά χαμηλότερη στο δεύτερο γύρο από τον πρώτο, συμβάλλει και ο καύσωνας που επικρατεί στη Γαλλία τις τελευταίες μέρες. Ενδεικτικά, όπως αναφέρει η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στο Παρίσι Θωμαϊς Παπαϊωάννου, λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι είχε ψηφίσει στη γαλλική πρωτεύουσα μόλις το 10% των ψηφοφόρων.

Τα πρώτα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά στις 22:00 ώρα Ελλάδας. Ο κ. Μακρόν έχει ήδη προγραμματίσει στις 20:00 ώρα Ελλάδας να συναντήσει τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα στελέχη του κόμματός του και κυρίως τους συμβούλους του για να «πουλήσει» το αποτέλεσμα στους ψηφοφόρους του και στους υπόλοιπους Γάλλους.Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr