Γαλλία – Βουλευτικές εκλογές: Θρίλερ δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τον β’ γύρο (video)

Νεα


Λίγες ώρες προτού να πάνε οι Γάλλοι ψηφοφόροι στις κάλπες για τον αμφίρροπο β’ γύρο των κρίσιμων βουλευτικών εκλογών οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν τον Εμμανουέλ Μακρόν να παίρνει την πολυπόθητη πρωτιά και τις πολύτιμες έδρες καθώς έχει συμμαχήσει με το κόμμα του Σαρκοζί.Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ανταποκρίτριας της ΕΡΤ, Θωμαΐδας Παπαϊώαννου «οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν μια μικρή διαφορά μεταξύ των δύο πρώτων παρατάξεων», με τη συμμαχία της Αριστεράς του Ζαν Λικ Μελανσόν λαμβάνει 34% των ψήφων και τη παράταξη του Εμμανουέλ Μακρόν 33% των ψήφων.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις η Μαρίν Λεπέν φαίνεται πώς θα καταλάβει την τρίτη θέση με ποσοστό 26%, εξασφαλίζοντας και την σχετική χρηματοδότηση, ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι του Σαρκοζί αναμένεται να μείνουν στην τέταρτη θέση με ποσοστό 7%.

Τεράστια η αποχή – Αναμένεται να αγγίξει το 44%

Ζητούμενο για τους πολιτικούς αναλυτές είναι το ποσοστό της αποχής που αναμένεται να είναι πάλι πολύ μεγάλο, με τους ψηφοφόρους να δείχνουν με την στάση τους ότι γυρίζουν την πλάτη στα κόμματα και τους εκπροσώπους τους.

Η διαφορά μεταξύ του Μακρόν και του Μελανσόν είναι πολύ οριακή με τους επιτελείς των κομμάτων να ελπίζουν ότι ο καύσωνας που πλήττει τη χώρα δεν θα κρατήσει μακριά από τα εκλογικά τμήματα τους ψηφοφόρους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, η αποχή στον β’ γύρο των βουλευτικών εκλογών στις οποίες καλούνται να ψηφίσουν 49 εκατομμύρια Γάλλοι ψηφοφόροι,…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr