Γαλλία: Αδέρφια 2 και 5 ετών βρέθηκαν «δεμένα και σε άθλια κατάσταση υγιεινής»

Νεα


Από τα δέκα αδέρφια που ζούσαν σε κατοικία κοινωνικής πρόνοιας, σε απόσταση αναπνοής από το δημαρχείο του Pas-de-Calais, τα μικρότερα, δύο και πέντε ετών, βρέθηκαν δεμένα στο παιδικό τους καρεκλάκι, φορώντας βρώμικες πάνες, περιγράφουν γαλλικά δημοσιεύματα.

Οι γονείς κατέθεσαν ότι έδεσαν τα παιδιά για να «ώστε να μην κάνουν αταξίες», σύμφωνα με το L’Avenir de l’Artois. Θα δικαστούν τον ερχόμενο Ιανουάριο και τελούν υπό κράτηση για «βία κατά ανηλίκων» και «παραβίαση νόμιμων υποχρεώσεων».

Σε ηλικία 40 ετών, η μητέρα αναζητούσε εργασία ενώ ο 44χρονος πατέρας δήλωσε μηχανικός στο επάγγελμα. Το ζευγάρι κατέθεσε ότι ζούσε με 2.700 ευρώ σε μηνιαία επιδόματα.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα του Béthune, Thierry Dran, όταν η αστυνομία επενέβη, «διαπίστωσε ότι δύο παιδιά ηλικίας δύο και πέντε ετών ήταν δεμένα σε παιδικά καρεκλάκια, έτσι ώστε να μην κινούνται και σε άθλια κατάσταση υγιεινής.

Ωστόσο, «δεν μπορούμε να πούμε ότι ήταν μέσα σε περιττώματα, όπως αναφέρουν ορισμένα μέσα ενημέρωσης», τόνισε η γαλλική εισαγγελία, επισημαίνοντας ότι το αξιόποινο είναι η «παντελής έλλειψη υγιεινής και οι σοβαρές εκπαιδευτικές ελλείψεις».

Τα παιδιά δεν παρουσιάζουν ίχνος σοβαρής κακοποίησης, ανακοινώθηκε επίσης.

Η οικογένεια έχει συνολικά δέκα παιδιά ηλικίας 4 μηνών έως 24 ετών, συμπεριλαμβανομένων επτά ανηλίκων,

Την αστυνομία ειδοποίησε ο 24χρονος γιος του ζευγαριού ύστερα από  καβγά των γονέων του κι επειδή ο πατέρας του τον έδιωξε από το σπίτι.

Σύμφωνα…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr