Β.Κορκίδης: Αναμένεται παράταση της εκπτωτικής περιόδου τουλάχιστον για δέκα ημέρες

Οικονομια


Λίγες μέρες πριν το τέλος των θερινών εκπτώσεων, στις 31 Αυγούστου, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς Βασίλης Κορκίδης, εκτιμά ότι οι εμπορικές επιχειρήσεις θα προχωρήσουν σε επέκταση των εποχικών προσφορών.

Σχολιάζοντας την πορεία των θερινών εκπτώσεων ο κ. Κορκίδης δήλωσε ότι «το λιανεμπόριο προσπαθεί να εκμεταλλευτεί μέχρι τέλος την εκπτωτική περίοδο, με τις εμπορικές επιχειρήσεις να έχουν θέσει ως προτεραιότητα τη ρευστοποίηση των αποθεμάτων για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις και πολλές αναμένεται να επεκτείνουν τις εποχικές προσφορές τουλάχιστον ένα δεκαήμερο μετά το πέρας των τακτικών θερινών εκπτώσεων, προς όφελος εμπόρων και καταναλωτών. Τουλάχιστον αποδεδειγμένα, οι φετινές θερινές εκπτώσεις κατάφεραν να συγκρατήσουν και να περιορίσουν κατά μισή μονάδα τον καλπάζοντα πληθωρισμό».

Ανέφερε επίσης ότι οι έμποροι στα αστικά κέντρα και τις περιφερειακές αγορές εμφανίζονται απογοητευμένοι, ενώ στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας και τις δημοφιλείς τουριστικές περιοχές είναι περισσότερο ικανοποιημένοι, ιδιαιτέρως από την «τουριστική-εισαγόμενη» αγοραστική κίνηση.

Ο κ. Κορκίδης παρέθεσε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία οι 8 στους 10 Έλληνες, παρά τις γενναίες εκπτώσεις, ήταν διστακτικοί και συγκεκριμένα στα είδη ένδυσης και υπόδησης, αφού ο όγκος πωλήσεων περιορίστηκε κατά -18% και κατά -13% ο τζίρος. Σημειωτέον, πως σύμφωνα με τα…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr