Βρετανία: Συνελήφθησαν έξι μέλη της οργάνωσης «Extinction Rebellion» που μπήκαν νωρίτερα στη Βουλή των Κοινοτήτων

Νεα


Η αστυνομία του Λονδίνου συνέλαβε έξι άτομα μετά την κινητοποίηση της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Extinction Rebellion» μέσα στο βρετανικό κοινοβούλιο.

Τα μέλη της οργάνωσης είχαν κολλήσει με κόλλα στην καρέκλα του προέδρου της Βουλής. Τέσσερις διαδηλωτές συνελήφθησαν αφού τους «ξεκόλλησαν» από την καρέκλα, στην οποία δεν διαπιστώθηκε κάποια ζημιά.

Συνελήφθησαν επίσης ένας διαδηλωτής που είχε σκαρφαλώσει σε μια σκαλωσιά έξω από το κοινοβούλιο και ένας δεύτερος που είχε «κολλήσει» στο πεζοδρόμιο.

Νωρίτερα, ακτιβιστές του περιβαλλοντικού  κινήματος «Extinction Rebellion» οργάνωσαν μια κινητοποίηση σήμερα (2/9) μέσα στο βρετανικό κοινοβούλιο και «κόλλησαν» τους εαυτούς τους γύρω από το έδρανο του προέδρου.

Στη φωτογραφία που αναρτήθηκε από την ομάδα στο Twitter διακρίνονται πέντε μέλη της μέσα στην αίθουσα συνεδριάσεων της Βουλής των Κοινοτήτων που κρατούν πανό με συνθήματα όπως «Να αποφασίσει ο λαός» και «Συνέλευση των Πολιτών τώρα».

Το κοινοβούλιο αυτήν την περίοδο είναι σε διακοπές. Ένα τμήμα του συνήθως είναι ανοιχτό για το κοινό, όμως πρόσβαση στην αίθουσα των συνεδριάσεων συνήθως έχουν μόνο οι ομάδες επισκεπτών που συνοδεύονται από ξεναγό.

«Βρισκόμαστε σε κρίση και αυτό που συμβαίνει καθημερινά σε αυτήν την αίθουσα είναι κοροϊδία για…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr