Βρετανία: Προτάσεις για νέα μέτρα προστασίας των καταναλωτών από τις αυξανόμενες τιμές ενέργειας

Οικονομια


Η αρμόδια ρυθμιστική αρχή για την ενέργεια στη Βρετανία Ofgem πρότεινε σήμερα Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022 νέα μέτρα για την προστασία των χρημάτων των καταναλωτών και την αποτροπή υψηλών χρεώσεων από τους προμηθευτές ενέργειας, μία κίνηση που καταγράφεται σε μία περίοδο κατά την οποία τα νοικοκυριά δίνουν μάχη για να καλύψουν το αυξανόμενο κόστος της ενέργειας.

Η Ofgem ανακοίνωσε ότι τα μέτρα της έχουν ως στόχο τη μείωση του κινδύνου από το ενδεχόμενο πτώχευσης των περισσότερων προμηθευτών ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου, όπως επίσης και της αποτροπής επανάληψης της κρίσης του τελευταίου φθινοπώρου και του χειμώνα.

Στη Βρετανία, περισσότεροι από 25 προμηθευτές ενέργειας κατέρρευσαν την προηγούμενη χρονιά, δεχόμενοι αφόρητες οικονομικές πιέσεις από τις αυξήσεις ρεκόρ στις χονδρικές τιμές της ενέργειας.

Η βρετανική κυβέρνηση νωρίτερα μέσα στο μήνα ζήτησε από τους διαχειριστές του δικτύου της ενέργειας να υλοποιήσουν νέα μέτρα για την καλύτερη αντιμετώπιση ακραίων καιρικών συνθηκών.

Οι αλλαγές που προτάθηκαν σήμερα περιλαμβάνουν περιορισμούς στις πληρωμές μέσω πάγιων χρεώσεων για «να διασφαλιστεί ότι τα υπόλοιπα των χρεώσεων δεν αυξάνονται υπερβολικά», σύμφωνα με την Ofgem.

Το προτεινόμενο πακέτο συμπεριλαμβάνει επίσης, κανόνες για την προστασία των χρημάτων των καταναλωτών στην περίπτωση της πτώχευσης μιας εταιρίας και μεταφοράς των πελατών της σε έναν νέο προμηθευτή με υπόλοιπα στους…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr