Βρετανία: Παρεμπόδιση ελλιμενισμού ελληνικού πλοίου με φορτίο ρωσικό ντίζελ

Νεα


Διαδηλωτές της Greenpeace εμπόδισαν την είσοδο ενός ελληνικού δεξαμενόπλοιου σε λιμάνι της νότιας Αγγλίας λόγω του ρωσικού φορτίου καυσίμων του με την αστυνομία να προβαίνει σε συλλήψεις, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Greenpeace.

“Χθες το βράδυ, ακτιβιστές της Greenpeace σταμάτησαν ένα τάνκερ που μετέφερε 33.000 τόνους ρωσικού ντίζελ να ελλιμενιστεί στο Έσσεξ.

Εάν η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου δεν πει όχι στη χρηματοδότηση του πολέμου του Πούτιν στην Ουκρανία, τότε θα το κάνουμε για λογαριασμό της”, έγραψε η οργάνωση στο τουίτερ.

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει δηλώσει ότι θα καταργήσει σταδιακά τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου μέχρι το τέλος του έτους, γεγονός που σημαίνει ότι τα πλοία με ξένη σημαία που μεταφέρουν ρωσικά φορτία εξακολουθούν να μπορούν να καταπλέουν στα λιμάνια προς το παρόν.

Η Greenpeace είπε ότι 12 ακτιβιστές κατέλαβαν μια προβλήτα το απόγευμα της Κυριακής στην τοποθεσία Navigator Terminals του Τάμεση στο Έσσεξ, όπου το υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιο προϊόντων πετρελαίου Ανδρομέδα αναμενόταν να εκφορτίσει το φορτίο του.

Η αστυνομία του Έσσεξ ανακοίνωσε ότι οι αστυνομικοί κλήθηκαν στο τερματικό σταθμό Navigators αργά το βράδυ της Κυριακής. «Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί οκτώ άτομα ως ύποπτοι για σοβαρή παραβίαση και…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr