Βρετανία: «Παραλύει» για οκτώ ημέρες το μεγαλύτερο εμπορευματικό λιμάνι – Αυξήσεις ζητούν οι εργαζόμενοι

Νεα


Σε απεργιακές κινητοποιήσεις λόγω της ακρίβειας που προκαλεί ο υψηλός πληθωρισμός κατεβαίνουν από σήμερα Κυριακή οι εργαζόμενοι στο μεγαλύτερο εμπορευματικό λιμάνι της Βρετανίας, Φίλιξστοου, με τις κινητοποιήσεις να προβλέπεται να διαρκέσουν οκτώ ημέρες.

Έπειτα από τρεις ημέρες κινητοποιήσεων στα μέσα μεταφοράς, κυρίως τα τραίνα, ήρθε σήμερα η σειρά των εργαζομένων στο λιμάνι Φίλιξστοου να απεργήσουν.

Πρόκειται για την πρώτη απεργία που πραγματοποιείται στο λιμάνι αυτό της ανατολικής Αγγλίας, στο οποίο φτάνουν ετησίως περίπου 4 εκατομμύρια εμπορευματοκιβώτια, από το 1989.

(AP Photo/Frank Augstein)

Οι απεργοί ζητούν αυξήσεις μισθών λόγω ακρίβειας

Τα περίπου 1.900 μέλη του συνδικάτου Unite, στο οποίο ανήκουν χειριστές γερανών, μηχανημάτων και λιμενεργάτες, απέχουν από την εργασία τους ζητώντας αύξηση του μισθού τους, καθώς το κόστος διαβίωσης στη Βρετανία έχει αυξηθεί κατακόρυφα.

Ο πληθωρισμός έφτασε τον Ιούλιο το 10,1% σε ετήσια βάση και ενδέχεται να ξεπεράσει το 13% τον Οκτώβριο, το υψηλότερο ποσοστό που καταγράφεται σε χώρα της G7.

«Το λιμάνι Φίλιξστοου είναι ιδιαίτερα κερδοφόρο. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, το 2020 είχε κέρδη 61 εκ. λίρες (σχεδόν 72 εκ. ευρώ)», δήλωσε η Σάρον Γκρέιαμ γενική γραμματέας του Unite.

«Η διαχειρίστρια εταιρεία του Hutchinson Ports είναι τόσο πλούσια που την ίδια χρονιά διένειμε 99 εκ. λίρες στους μετόχους της. Κατά συνέπεια μπορεί να δώσει στους εργαζόμενους στο Φίλιξστοου μια σωστή αύξηση μισθού»,…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr